Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

Waarom McLarens nieuwste update klein, maar zeer effectief is

McLaren is de laatste races de grootste uitdager van Red Bull Racing. En voor de race in Oostenrijk heeft de formatie uit Woking een nieuwe voorvleugel meegenomen. Paolo Filisetti werpt zijn blik op die nieuwe vleugel.

Norris FP1 Austria
Tech
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Uit de data die na de eerste en enige vrije training en de sprintkwalificatie op de Red Bull Ring naar voren kwam, blijkt duidelijk dat McLaren de prestaties van de MCL38 blijft verbeteren. Het kwam zelfs goed naar voren dat een ogenschijnlijk kleine update in staat is om de performance van de auto te verbeteren.

Als er verder op de nieuwe voorvleugel wordt ingezoomd, draait de nieuwe vleugel om de nieuwe endplates met een interne winglet die twee functies vervult. Allereerst zorgt het voor meer downforce, maar het vergroot vooral het out-wash effect en genereert ook een gedeeltelijk up-wash effect. Daardoor wordt de lucht door de winglet op de endplates over en rond de voorbanden geleid, waardoor de lucht naar de gewenste plek kan worden geleid.

Het zou echter overdreven zijn om deze update als bijzonder belangrijk te beschouwen. Maar vanuit bronnen blijkt dat de update helpt bij de precisie in bochten en de besturing in de medium- tot hogesnelheidsbochten.

Verder is het interessant om te zien hoe het team in de vrije training een analyse heeft uitgevoerd door flow viz-verf aan te brengen op de bovenste draagarm van de voorwielophanging. Daardoor werd gecontroleerd of de opwaartse stroming die wordt gegenereerd door de winglet op de endplates werkt zoals de bedoeling is.

Bekijk hieronder de nieuwe endplate op de voorvleugel van McLaren!

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership