Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Waarom Mercedes opnieuw de motor van Hamilton heeft gewisseld

Lewis Hamilton loopt dit weekend niet voor het eerst dit seizoen tegen een gridstraf aan. Waarom heeft Mercedes ervoor gekozen om hier in Brazilië zijn verbrandingsmotor te wisselen?

Lewis Hamilton zal de Grand Prix van Brazilië in ieder geval niet in de top vijf starten. De Brit heeft namelijk een gridstraf gekregen, omdat zijn verbrandingsmotor is vervangen. Mercedes-teambaas Toto Wolff verklaart in gesprek met Sky Sports waarom hij en zijn team ervoor hebben gekozen om Lewis van een nieuw motoronderdeel te voorzien. "We denken dat we zo meer punten kunnen scoren. We hebben namelijk last van motorslijtage, waardoor de motor alleen maar minder vermogen zou produceren richting het einde van het seizoen. We weten nog niet waarom dat zo is, maar we zagen dat het vermogen minder werd. We hebben nu twee motoren in de poule voor Lewis. Degene die we vervangen hebben, en zijn nieuwe."

Nóg langer wachten was geen optie

Het circuit in Brazilië is daar het perfecte moment voor, denkt Mercedes. Dat komt ook mede door het feit dat er op zaterdag een sprintrace is, waarbij de gridstraf geen invloed heeft op de startpositie van Hamilton. "We hopen inderdaad dat de sprintrace meer kansen geeft." "Het Grand Prix-weekend in Saoedi-Arabië was ook een goede optie geweest, maar de motor zou tegen die tijd al veel meer vermogen hebben verloren. Volgens onze simulaties is dit de juiste plek om te wisselen. Dit is denk ik de laatste keer dat we dat zullen moeten doen." Hoe komt het dan dat Mercedes zoveel motoren moet wisselen dit jaar? Wolff legt uit. "Ik ga niet in op de details. Elke motor slijt, maar die van ons slijt gewoon veel sneller dan de motoren van de voorgaande jaren. Elk weekend wordt het erger, dus als we deze motor zouden behouden, dan waren we sowieso niet competitief geweest in de laatste races."

Viaplay
x
Live Sprintrace Formule 1 GP China 2024