Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Waarom Mick Schumacher nooit een optie was voor Red Bull

De kans dat Mick Schumacher volgend jaar in de Formule 1 debuteert namens Alfa Romeo of Haas F1 is levensgroot. In recente jaren werd hij nooit in verband gebracht met Red Bull en dat is niet voor niets.

Mocht Mick Schumacher volgend jaar als teamgenoot van Kimi Raikkonen instappen bij Alfa Romeo, wat op dit moment toch het meest hardnekkige gerucht is dat rondgaat, dan vindt Red Bull-teamadviseur Helmut Marko dat een mooie zet: "De jongeling wordt dan naast de man met de meeste ervaring gezet, een uitstekende combinatie", aldus de Oostenrijker in gesprek met het Duitse Sport1.

Dat Mick Schumacher eigenlijk nooit met Red Bull in verband is gebracht, op enkele kortdurende Toro Rosso-geruchten na, laat zich volgend Marko eenvoudig verklaren: "Wij zien het als onze taak om jonge coureurs met onze hulp op weg te helpen. Voor ons was het echter duidelijk dat hij alle benodigde support al had."

"Mick Schumacher had ons niet nodig", zo concludeert Marko, die ervoor wil waken dat de zoon van recordkampioen Michael Schumacher het slachtoffer wordt van oneerlijke vergelijkingen met zijn vader. Een debuut à la Michael zal er volgens Marko sowieso niet in zitten.

"Michael stapte in de Jordan (in 1991, red.) en reed pardoes de snelste tijd. Een dergelijke prestatie valt met een Alfa Romeo simpelweg niet te evenaren. Mick Schumacher heeft tijd nodig, maar het is geweldig dat hij het tot de Formule 1 heeft weten te schoppen."

Welke gevolgen heeft het drama van Albon voor zijn Red Bull-toekomst? Dit en meer bespreken F1-journalist Ruud Dimmers, autocoureur Tom Coronel en host Thomas van Groningen in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op

2 reacties

Viaplay

Unibet
x
Red Bull Red Bull verliest grote voorsprong op één belangrijk vlak