Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Waarom Norris niet gelooft in nieuwe strijd met Verstappen

Lando Norris is naar Imola afgereisd als een Grand Prix-winnaar. Ook al geeft de McLaren-coureur aan dat de upgrade van Miami misschien nog wel beter tot zijn recht komt op het iconische circuit, ziet hij zichzelf absoluut niet als favoriet voor de race op zondag.

Norris win Miami 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

McLaren won in Miami voor het eerst sinds Italië 2021 een Formule 1 Grand Prix en Lando Norris pakte en passant zijn eerste zege in de koningsklasse van de autosport. Het F1-circus is inmiddels afgereisd naar het noorden van Italië voor race nummer zeven. Hoe kijkt Norris terug op zijn race van twee weken geleden?

"Ik heb het natuurlijk passend gevierd. Maar er wacht nu een nieuw weekend, dus ik moest ervoor zorgen dat ik voorbereid en klaar ben om te gaan. Ik denk er nog veel aan, maar hoe graag ik het ook in gedachten wil houden, je moet je richten op het volgende weekend. En hopelijk kunnen we hier iets soortgelijks doen. Het was een geweldig weekend dat ik me waarschijnlijk voor de rest van mijn leven zal herinneren. Het was ongelofelijk en ik heb er het meeste uitgehaald, maar hoe leuk ik het ook vond, het is nu tijd voor de volgende race", zo vertelt Norris tegenover onder meer RacingNews365.

Dan richt Norris zich op de race op Imola. Gaat de upgrade het net zo goed doen, of misschien zelfs nog wel beter, op Imola dan in Miami? In de Verenigde Staten was Norris in de laatste stint namelijk sneller dan Max Verstappen in de Red Bull. "Ik denk dat de auto zelf beter past bij Imola en de upgrade misschien ook wel een beetje. Imola is over het algemeen een van de meest succesvolle banen voor het team en voor mij als coureur geweest."

Derde team

Norris vervolgt: "Ik denk dat we zeker een stap vooruit hebben gezet, maar wat ik weet is dat andere teams ook upgrades hebben. Ik denk dus niet dat we op de zaken vooruit moeten lopen. Ik weet dat ik het team veel vertrouwen heb gegeven en ik heb gezegd dat we er vertrouwen in hebben dat we stappen vooruit kunnen zetten. Maar ik denk dat ik duidelijk heb gemaakt dat we er niet elk weekend zullen staan."

Ook al ging het in Miami zeer voortvarend met een zege voor Norris, hij ziet dat er meer moet gebeuren bij het team uit Woking. "We hebben meer nodig als we Ferrari en Red Bull consistenter willen uitdagen, maar het team doet het geweldig. Ze hebben een paar goede stappen gemaakt en er komen hopelijk nog meer dingen aan in de toekomst. En dat hebben we nodig om ze vaker te kunnen verslaan", aldus Norris.

Als de Brit de vraag krijgt waar hij denkt dat McLaren staat in de rangorde met de upgrade, is Norris duidelijk. "We zijn het derde team", zo sluit hij af.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na mislukte kwalificatie Verstappen in Monaco