Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix China 2024

Waarom Norris zijn poleposition terugkreeg ondanks 'track limits'

Verwarring alom. Lando Norris verloor zijn tijd die goed genoeg was voor poleposition om die vervolgens weer terug te krijgen op het moment dat iedereen er al vanuit ging dat Lewis Hamilton die pole zou erven. Maar waarom kreeg Norris zijn tijd terug?

Norris China 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was een opmerkelijk moment aan het einde van de sprintkwalificatie op het Shanghai International Circuit. Daar waar Lando Norris met grote marge poleposition pakte, werd zijn tijd afgepakt waardoor het er even op leek dat Lewis Hamilton de snelste man werd. Maar al snel werd die beslissing teruggedraaid en zodoende pakte de McLaren-man alsnog de eerste startpositie voor de sprintrace zaterdagnacht.

Op de website van de FIA valt te lezen dat de tijd van Norris al snel werd geschrapt vanwege een mogelijke overtreding van de track limits, maar dat race control dat herstelde nadat er geen overtreding werd gezien.

De teambaas van McLaren, Andrea Stella, heeft ook wel een idee waarom Norris zijn tijd terugkreeg. "We denken dat het misschien komt omdat hij er in de ronde ervoor in de laatste bocht buiten de baan kwam. En ze dachten misschien dat het in dit geval gevolgen had voor de volgende ronde", zo vertelt hij bij Sky Sports F1. "Met de poleronde zelf was helemaal niks mis, dus er is geen probleem."

"Het is door de FIA zelf in ere hersteld en omdat je er in de laatste bocht af gaat, start je met een veel lagere snelheid en heeft Lando effectief drie tienden verloren. We kunnen genieten van deze poleposition die Lando verdient en ik hoop dat iedereen bij McLaren kan genieten."

Bekijk hier het opmerkelijke moment!

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'