Waarom Paul Ricard een belachelijk Formule 1-circuit is

23 jun. 2018 10:33 Ruud Dimmers 2 reacties
Frankrijk heeft voor het eerst sinds 2008 een Grand Prix, maar het zorgt niet voor een feeststemming. Na een dag vrije trainingen zijn de coureurs en fans niet enthousiast over Paul Ricard. Terecht!

Fans en coureurs klagen massaal over circuit

Het verkooppraatje van Liberty Media was mooi: Frankrijk is een groot autoland en heeft nu eindelijk weer een Formule 1-race. Paul Ricard was daarvoor de uitgelezen locatie gezien de F1-historie. 

Mooi verkooppraatjes, maar het circuit is een ramp voor de Formule 1. Het mist eigenlijk alles om er een circuit van te maken dat geschikt is voor de sport. Allereerst worden mensen 'scheel' van de blauwe en rode uitloopzones, en daar zijn er genoeg van. Vanuit de lucht vraag je jezelf af op je op Eindhoven Airport of Schiphol gaat landen.

Daarnaast is het circuit in diverse configuraties te rijden. Liefst 167 verschillende varianten! zijn er mogelijk van een rondje Paul Ricard. Menig kartbaan zou daar jaloers op worden, maar voor de F1 is dit absoluut niet geschikt. Iedere bocht of chicane is op een andere manier te nemen, hetgeen op vrijdag voor verwarring zorgde bij de coureurs.

En het racen zelf dan? De coureurs lieten na de vrije trainingen weten niet erg positief te zijn. Menig coureur vergiste zichzelf in de bochten of chicanes en de gekleurde uitloopzones werden niet als prettig ervaren. Max Verstappen vond het een 'net-niet' circuit. Als het aan hem ligt dan gaan alle bochten op de schop.

Voor bezoekers en media was het op de rustige vrijdag al een hel om er te komen. Urenlange files om via een N-weg het circuit te bereiken. Spa-Francorchamps zou jaloers zijn. Moeten de fans zondag om 05:00 vertrekken om op tijd te zijn voor de race? In tijden waarin Liberty Media het volop heeft over racen op prachtige locaties, historische circuits en/of grote steden sla je met Paul Ricard de plank volledig mis. 

En ja, ook al zien we zondag een dijk van een race, mijn mening over het circuit zal er niet door veranderen. 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen