Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Waarom Perez echt het salaris van Verstappen niet garandeert bij Red Bull

Ralf Schumacher baarde recent nogal wat opzien met een opmerkelijke claim op het aanblijven van Sergio Perez bij Red Bull. Met zijn sponsorinkomsten zou hij deels het salaris van Max Verstappen moeten compenseren.

Verstappen Perez
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het was in gesprek met het Duitse Formel1 dat Ralf Schumacher uitgebreid inging op het thema Sergio Perez bij Red Bull. De vraag luidde of Red Bull er verstandig aan doet om de Mexicaan te behouden, aangezien het er steeds sterker op lijkt dat een verlenging van het contract aanstaande is.

Hij draagt daarbij meerdere argumenten aan waarom het het vanuit het standpunt van Red Bull logisch is om vast te houden aan Perez en één argument heeft alles te maken met het het salaris van Verstappen. Red Bull, zo claimt de meervoudig Formule 1 Grand Prix-winnaar, heeft het sponsorgeld dat Perez meebrengt nodig om het vorstelijke salaris van Verstappen te kunnen compenseren. "Zo lang Verstappen bij Red Bull rijdt, kampt Red Bull met een krappe budgetlimiet", zo stelt de Duitser. "En Perez brengt geld met zich mee."

Echter, als Schumacher het heeft over de algemene budgetlimiet in de Formule 1, dan maakt het juist dat Formule 1-teams in de voorbije jaren minder geld nodig hadden om te overleven in de sport. Elke team mag maximaal 135 miljoen dollar uitgeven, ongeacht de sponsorinkomsten. En ja, Verstappens salaris valt buiten die algemene budgetlimiet, maar dan nog. Als Verstappen 55 miljoen dollar per jaar verdient, wat bij de totale kosten van de budgetlimiet opgeteld wordt, dan kom je gecombineerd nog altijd niet boven de 200 miljoen dollar uit. 

In perspectief: nog geen vier jaar geleden werkte Red Bull met een jaarbudget van ruwweg 400 miljoen dollar en dat wist Red Bull in het tijdperk vóór Sergio Perez ook zonder problemen op te hoesten. Sindsdien zijn er in de vorm van Oracle en ByBit sponsoren bovendien aangetrokken die ongekend veel geld in het team pompen, dus de claim dat Red Bull Perez koste wat kost nodig heeft om Verstappen binnen de gelederen te houden, is hoogst onwaarschijnlijk. Omdat het salaris van Verstappen buiten de budgetcap valt, kan en mag dat gewoon bekostigd worden door moederbedrijf Red Bull. 

Dat ze het geld van Perez niet één op één nodig hebben voor Verstappen, betekent natuurlijk niet dat die sponsorinkomsten niet zeer welkom zijn. Het is zeer waarschijnlijk dat het een belangrijke drijfveer is om vast te houden aan de Mexicaan, maar allesbepalend voor het voortbestaan van het sprookjeshuwelijk tussen Red Bull en Verstappen is het allerminst.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Spanje. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Derde vrije training Formule 1 GP Spanje 2024