Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Waarom Perez niet meer in dienst van Verstappen wil rijden

Sergio Perez is er zeker van dat hij en teamgenoot Max Verstappen dit seizoen gelijk behandeld worden bij Red Bull. In het vorige seizoen was het duidelijk dat de Mexicaan fungeerde als tweede coureur toen de Nederlander voor het kampioenschap streed, maar dit seizoen ligt dat naar verluidt dus anders.

Sergio Perez speelde in de strijd om het kampioenschap tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton in het vorige seizoen een sleutelrol. Hij verdedigde meerdere malen ijzersterk tegenover de zevenvoudig wereldkampioen, waardoor de Mercedes-coureur kostbare tijd verloor. Maar dit seizoen lijkt niet alleen Verstappen te vechten voor het kampioenschap, maar ook de Mexicaan doet een gooi naar de wereldtitel. En daar wil hij in tegenstelling tot vorig jaar ook voor gaan. "Het was vorig jaar duidelijk dat Max voor de titel aan het strijden was, dus ik vond het prima om hem daarmee te helpen", blikt Perez terug op het vorige seizoen in gesprek met Viaplay . "Toen ik bij Red Bull kwam heb ik gezegd dat ik even moest wennen aan het team." Maar dit seizoen ziet de 32-jarige Red Bull-coureur zichzelf niet als tweede coureur. "Totaal niet", laat hij weten.

'We worden gelijk behandeld'

Onlangs tekende Perez in Monaco een contractverlening van twee jaar bij Red Bull. Het was in hetzelfde weekend dat hij zijn eerste Grand Prix won dit seizoen. De Mexicaan heeft naar verluidt in zijn contract laten zetten dat hij geen 'nummer 2 coureur' is bij het team . Het verschil tussen Verstappen en Perez tot dusver is maar 15 punten in het voordeel van de Nederlander. Perez laat weten dat hij net zo goed kans maakt op de titel. "Het is nog vroeg in het seizoen en we doen beiden goed mee in de strijd om het kampioenschap. Het team is erg blij dat we aan elkaar gewaagd zijn." Perez voegt er aan toe er zeker van te zijn dat hij en Verstappen gelijk behandeld worden in het team.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi