Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Waarom Red Bull afzag van een AlphaTauri-testdag voor Verstappen

Terug in de tijd? Het had zomaar gekund als Max Verstappen achter het stuur van een oude AlphaTauri-bolide was gekropen. Red Bull zag uiteindelijk toch af van het idee.

Het merendeel van de Formule 1-teams was de afgelopen weken wel ergens op een circuit terug te vinden. Op Silverstone testten de McLaren-coureurs met Formule 3-bolides, Mercedes met hun W09 uit 2018 en Racing Point en Red Bull met hun huidige Formule 1-bolides. Namens Red Bull moest Max Verstappen de testdag echter aan zich voorbij laten gaan. Vanwege de Britse regels had hij namelijk eerst twee weken in quarantaine gemoeten als hij vanuit zijn woonplaats Monaco naar Groot-Brittannië was afgereisd. Dat hadden Red Bull en Verstappen er niet voor over. Er werd gezocht naar alternatieve ideeën om Max toch weer even van het Formule 1-werk te kunnen laten proeven. Zo kwam het team uit bij het zusterteam AlphaTauri, dat afgelopen week ook een testdag organiseerde, zij het in Italië. Dat team verraste de concurrentie met niet één, maar twee auto's waarmee ze testten. De huidige AlphaTauri AT01, waarmee in 2020 zal worden geracet, maar ook de Toro Rosso STR13 uit 2018 verscheen in Imola op het circuit. Tekst gaat verder onder de afbeelding

Met die laatstgenoemde bolide kon het team naar hartenlust zo veel ronden als ze wilden afleggen, omdat het een twee jaar oude bolide betreft. In de 2020-auto mogen er onder het mom van een filmdag slechts een totaal van honderd kilometers worden afgelegd. In gesprek met Ziggo Sport vertelt vader Jos Verstappen dat Red Bull heeft overwogen om de Nederlander in een Toro Rosso-bolide te plaatsen voor een testdag, om zo alvast op snelheid te komen voor de seizoensstart komende week in Oostenrijk. Uiteindelijk zagen Red Bull en Verstappen geen heil in het idee. "Max mocht niet naar Groot-Brittannië. Een quarantaine paste namelijk niet in zijn schema. Er is nog gesproken om Max in een Toro Rosso te laten rijden, maar uiteindelijk is dat toch weer een hele andere auto (dan de Red Bull, red.)." Tegelijkertijd is Max Verstappen in de veronderstelling dat de extra testmeters in een Formule 1-auto niet veel verschil zullen maken, vertelt vader Jos. "Max zegt dat hij na drie à vier ronden in de auto wel weer terug gewend zal zijn, daar maakt hij zich niet druk om", aldus de uitleg van Verstappen senior. Red Bull-teambaas Christian Horner vertelde overigens recent dat Verstappen de afgelopen periode toch wel een flink aantal testmeters had afgelegd. Krijgen we de titanenstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton? Mogen we Ferrari al uitvlakken? Deze en andere vragen worden uitgebreid besproken in de nieuwste podcast van RacingNews365 met F1-journalist Ruud Dimmers, autocoureur Tom Coronel en host Thomas van Groningen, die hieronder te beluisteren is.

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024