Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Waarom Red Bull en Mercedes met argusogen naar de launch van Ferrari kijken

Vandaag, op donderdag 17 februari, presenteert Ferrari de nieuwe bolide voor 2022, de F1-75. De launch van die auto zal ongetwijfeld op speciale interesse van Red Bull en Mercedes kunnen rekenen.

Sneak peak Ferrari 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Je hebt teamlaunches en teamlaunches in de Formule 1. Met alle respect voor teams als Haas F1 en Williams, het zijn de kleinere spelers op de markt. Een presentatie van een achterhoedeteam trekt lang niet zoveel bekijks als een presentatie van een topteam als Mercedes, Red Bull of Ferrari.

En van dat drietal steekt Ferrari misschien nog wel net iets boven de rest uit. Het is immers het meest iconische merk in de Formule 1 en hoe je het ook wendt of keert, een aankondiging van een nieuwe Ferrari, of dat nu een auto voor de consument is of toch een volbloed racer, is altijd een happening.

Dit jaar misschien nog wel meer dan anders. Misschien niet eens in omvang van het launchevenement als wel waar de presentie voor staat. Het is de auto waarmee Ferrari terug moet keren aan de top. Red Bull en Mercedes zullen met argusogen meekijken, want terwijl zij verwikkeld waren in een felle titelstrijd in 2021, werkte de Scuderia al vroeger en veel intensiever aan de nieuwe bolide voor 2022.

Ontwikkelvoordeel voor Ferrari t.o.v. Red Bull en Mercedes

Tel daarbij op dat Ferrari door mindere prestaties meer uren in de windtunnel mocht maken en je hebt een ijzersterk recept voor een dijk van een outsider. De twee absolute topteams van verleden jaar weten dat ook. Niet voor niets noemt Red Bull-teambaas Christian Horner in gesprek met RacingNews365 Ferrari specifiek bij naam als hij over mogelijke verrassingen in 2022 spreekt.

Bovendien is het de verwachting dat Ferrari al een volwaardige auto presenteert, en niet enkel een dummy, zoals bijvoorbeeld Red Bull deed. Het biedt de concurrentie een eerste kans om eens te kijken naar de oplossingen die een topteam als Ferrari heeft gevonden voor bepaalde uitdagingen die gepaard gaan met de nieuwe technische reglementen voor 2022.

Ferrari presenteert de F1-75 om 14:00 uur Nederlandse tijd.

Ook interessant:

Niemand wil de teamgenoot van Verstappen zijn

Een nieuwe RacingNews365-podcast, waarin we weer van alles bespreken. Natuurlijk de launch van de nieuwe Red Bull-bolide, maar ook het nieuwe contract van Norris. Kan hij nog overstappen naar Red Bull? Beluister de nieuwste RacingNews365-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk hieronder!

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Ferrari

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Reacties na Grand Slam voor Verstappen en Mercedes-comeback in Spanje