Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Waarom Red Bull spoedig tóch voor Perez lijkt te kiezen

Naar verluidt is het slechts nog een kwestie van tijd voordat Red Bull het aanblijven van Sergio Perez voor ieder geval 2025 aankondigt. Welke redenen liggen daar aan ten grondslag?

XPB 1280750 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Wie direct na Q1 in de kwalificatie van de Formule 1 Grand Prix van Monaco zou hebben vernomen dat Red Bull op het punt staat om Sergio Perez voor nóg een jaar vast te leggen, zal even vol ongeloof in zijn ogen hebben gewreven hebben. Hij werd uitgeschakeld na het eerste kwalificatiedeel in een periode van het seizoen waarin het sowieso niet helemaal wil vlotten voor de Mexicaan. De persoonlijke struggles lopen echter wel parallel aan een vormdip van Red Bull als team.

Maar als puntje bij paaltje komt is het verlengen van zijn contract eigenlijk helemaal niet zo onlogisch en daarom lijkt het er, juist sinds Monaco, sterk op dat die nieuwe handtekening er gaat komen. Hieronder zetten we een aantal belangrijke redenen op een rijtje.

Een prima tweede coureur

Ja, Perez valt te betrappen op fouten en een niet altijd even stabiele performance, maar onder de streep heeft hij herhaaldelijk bewezen dat hij in staat is te doen wat er van hem verwacht wordt: tweede worden. Natuurlijk is dat altijd op gepaste afstand van Max Verstappen en nu de concurrentie echt dichterbij komt, moet hij des te meer op zijn tellen passen, maar de belangrijkste cijfers, die van WK-punten, spraken herhaaldelijk in zijn voordeel. 

Sponsorgeld

Sergio Perez wordt gesteund door een aardig portfolio aan (Mexicaanse) sponsoren. Natuurlijk, Red Bull is echt geen armlastig team, maar elke zak centen is in de wereld van de Formule 1 meer dan welkom. En Midden-Amerika is ook een belangrijke afzetmarkt voor Red Bull als bedrijf en in Perez hebben ze hét visitekaartje bij uitstek binnen de gelederen.

			© Red Bull Content Pool
	© Red Bull Content Pool

Verstappen en Perez gaan goed samen

Niemand binnen Red Bull gaat dat met dergelijke woorden bevestigen, maar het team draait natuurlijk om één coureur en dat is Max Verstappen. De Nederlander is degene die de knikkers binnen moet halen en doet dat met verve. Rust binnen het team is belangrijk en hoewel er heus wel ooit wat frustraties hebben gespeeld tussen Verstappen en Perez, kunnen ze doorgaans prima door één deur. En Verstappen heeft in sportief opzicht helemaal niks te vrezen van Perez.

Wie anders?

Natuurlijk kan je af en toe vraagtekens plaatsen bij het optreden van Sergio Perez. Hij kan niet wat Max Verstappen kan in dezelfde auto. Naast iemand van het kaliber-Verstappen zie je je er altijd minder goed uit dan je bent. Maar belangrijker nog: wie zet je anders in die auto waarvan je zeker weet dat hij beter presteert dan Perez? Een logische vervanger is er gewoon niet. Ja, er zijn goed presterende coureurs binnen de overige Red Bull-gelederen, maar of die het per definitie beter zullen doen dan Perez? Twijfelachtig.

Stabiliteit in wankele tijden

Het mag duidelijk zijn dat het achter de schermen rommelt bij Red Bull Racing. Wie blijven er wie gaan (of moeten) er allemaal weg? Adrian Newey trok zelf al zijn conclusies. In onzekere tijden over aan wie je vast kan houden, is zekerheid een groot goed, voor Perez, maar ook voor het team zelf. Perez heeft hoe je het ook wendt of keert een schat van ervaring om op terug te vallen mocht dat nodig zijn.

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen