Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Waarom Red Bull zo lang wacht met het kiezen van Verstappens teamgenoot

Wie wordt de teamgenoot van Max Verstappen in 2021? Het is afwachten geblazen totdat Red Bull de knoop doorhakt, maar dat lijkt nog wel even te kunnen duren. Waarom laat het team zo lang op zich wachten?

Bijna elke coureur op de Formule 1-grid weet al waar hij volgend jaar aan toe is. Er zijn nog slechts enkele plekken te vergeven, waarvan er eigenlijk maar één echt open staat. De stoeltjes bij Haas en het stoeltje van Lewis Hamilton lijken al lang en breed te zijn vergeven. Alleen Red Bull heeft nog geen duidelijkheid verschaft aan de buitenwereld over de plannen voor 2021 als het aankomt op het stoeltje van Alexander Albon en Daniil Kvyat. Pierre Gasly weet nog niet wie zijn teamgenoot zal zijn in 2021, net als Max Verstappen. De Nederlander heeft een contract tot en met 2023, maar wie hij aan zijn zijde zal hebben weet hij nog niet. Er zijn verschillende kapers op de kust. Alexander Albon wil natuurlijk graag bij het team blijven, maar de resultaten zijn tot nu toe niet om over naar huis te schrijven. Sergio Perez en Nico Hulkenberg zijn in principe de twee coureurs die nog een gooi kunnen doen naar het felbegeerde stoeltje. Waarom heeft Red Bull de knoop eigenlijk nog niet doorgehakt?

Yuki Tsunoda

Yuki Tsunoda gaat in principe geen aanspraak maken op het Red Bull-stoeltje, maar dat wil niet zeggen dat zijn resultaten in de Formule 2 onbelangrijk zijn. Red Bull wacht af hoe de Japanner het tijdens de laatste twee raceweekenden van het Formule 2-seizoen doet, voordat ze echt een definitieve knoop doorhakken. Als Tsunoda onverhoopt geen aanspraak kan maken op een overstap naar de Formule 1, dan opent dat namelijk een deur voor Alexander Albon, die in dat geval het tweede AlphaTauri-stoeltje zou kunnen bezetten. Dat betekent tegelijkertijd dat de deur bij Red Bull wagenwijd open komt te staan voor Sergio Perez of Nico Hulkenberg.

Alle stoeltjes zijn bezet

Oké, nog niet álle stoeltjes, maar het lijkt zo goed als zeker dat Mick Schumacher en Nikita Mazepin de stoeltjes bij Haas in zullen nemen en dat Hamilton zijn contract gaat verlengen bij Mercedes lijkt een gegeven. Dat zorgt ervoor dat alleen het Red Bull- en het AlphaTauri-stoeltje nog over zijn. Het team is dus niet afhankelijk van plotselinge verschuivingen of gekke transfersoaps. Helmut Marko en Christian Horner kunnen bij wijze van spreken afwachten tot eind december om hun coureurs voor 2021 definitief aan te kondigen. Ze nemen dan ook zo lang mogelijk de tijd. Tekst gaat verder onder de afbeelding .

Formule 1-stoeltje gaat boven alles

Ja, Sergio Perez en Nico Hulkenberg zijn in de achtergrond ongetwijfeld in gesprek met andere teams uit andere raceklassen om te kijken of er voor 2021 iets mogelijk is. Maar, zo lang de kans bestaat op een Red Bull-zitje voor volgend seizoen, zullen zij ongetwijfeld de boot afhouden. De Formule 1 is en blijft natuurlijk het hoogst haalbare in de autosport en zeker een kans op een stoeltje bij Red Bull, dat in principe altijd om de podiumposities meestrijdt, komt niet elke dag voorbij. De Mexicaan en de Duitser zullen dan ook graag het risico nemen en een stoeltje in een andere raceklasse laten schieten als de kans op een stoeltje naast Verstappen blijft bestaan. De vraag is echter of ze eieren voor hun geld kiezen als Red Bull te lang wacht met het doorhakken van de knoop. Vooral Perez zal goede aanbiedingen uit bijvoorbeeld de IndyCar-wereld krijgen, want zijn sponsoren brengen ook daar goed geld in het laatje en zijn Formule 1-resultaten zijn prima.

Albon krijgt alle tijd zich te bewijzen

Tot slot is het natuurlijk ook afwachten hoe Albon gaat presteren. De deadline die Marko en Horner stelden werd steeds verder naar achteren geschoven, waardoor de Britse Thai inmiddels het volledige seizoen heeft gekregen om zich te bewijzen bij Red Bull en te laten zien dat hij dé teamgenoot is voor Verstappen in 2021. Vooralsnog was zijn podium op Mugello zijn enige positieve stuiptrekking, maar bij Red Bull is en blijft men positief over de prestaties van Albon. Of het allemaal toneel is, of er invloed wordt uitgeoefend vanuit Thailand of dat ze echt heilig in het talent van Albon geloven, moet de toekomst uiteindelijk uitwijzen. De razendsnelle Verstappen had het geluk niet aan zijn zijde in Turkije, maar kan hij in Bahrein wel Mercedes verslaan? Alles over de GP van Bahrein in de nieuwste editie van de Formule 1-podcast van RacingNews365, die hieronder te beluisteren is.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden