Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Waarom Red Bull zo slecht was in de kwalificatie en zo goed in de race

Het verschil tussen de zaterdag en de zondag van de Grand Prix van Mexico was voor Red Bull een verschil van dag en nacht. Op zaterdag was men niet opgewassen tegen Mercedes, om de Duitse constructeur vervolgens op zondag het nakijken te geven. Wat het verschil was? Teambaas Christian Horner legt het zelf uit.

Slechts weinigen hielden op de zaterdag van de Formule 1 Grand Prix van Mexico rekening met een poleposition voor Mercedes, laat staan met een volledig zwartgekleurde eerste Mercedes-startrij. Red Bull werd echter geklopt met drie tienden en moest in de race zogezegd in de achtervolging. Die achtervolging duurde maar kort, want na één kilometer racen ging Max Verstappen aan de leiding, om vervolgens zijn marge steeds verder uit te bouwen. Hoe kon het toch zijn dat het beeld van de ene op andere dag zo anders was?

Horner: "Een fenomenaal resultaat"

"Ik denk dat we altijd al in de juiste window zaten en voor wat betreft de banden weten we hoe gevoelig die kunnen zijn. We hebben beneden ons kunnen gepresteerd op zaterdag en vervolgens kregen we niet de kans een laatste run te doen", zo laat hij weten in gesprek met onder andere RacingNews365. Een dag later echter was alles weer bij het oude, gelijk aan de vrijdag, toen Red Bull al liet zien op de hardere banden een zeer sterke racepace te kunnen rijden: "Beide rijders waren erg competitief in de race. Met Checo (Sergio Perez, red.) werd het nog zo spannend voor een mogelijke één-twee, maar om beide coureurs hier op het podium te hebben is evengoed een fenomenaal resultaat."

Viaplay
x
RN365-podcast Hongerige Verstappen jaagt op primeur in onvoorspelbaar China