Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Waarom Ricciardo voor McLaren koos

Nog voor het begin van zijn tweede seizoen bij Renault hakte Daniel Ricciardo de knoop door. Per 2021 steekt hij de Noordzee over en verkast hij naar het Britse McLaren-team. Nu, ruim een maand nadat hij zijn contract ondertekende, geeft hij tekst en uitleg.

Renault wilde samen met Daniel Ricciardo de weg naar het podium weer inzetten en lokte de Australiër halverwege 2018 weg bij Red Bull. Na een samenwerking van slechts een enkel seizoen had Ricciardo echter genoeg gezien. Ondanks dat hij in 2020 nog in de geelzwarte bolide rond zal rijden, werd een maand geleden bekend dat hij vanaf volgend jaar overstapt naar McLaren. Het was zeker geen keuze die over een enkele nacht ijs ging, zo vertelt Ricciardo in de podcast F1 Nation . "Het is lastig om hier nu over te praten, want het is zeker geen makkelijke keuze geweest. Het nieuws dat Vettel weg zou gaan bij Ferrari zette alles in beweging. Toen ging alles plots heel snel, dus ik denk niet dat ik langer had moeten wachten met het doorhakken van de knoop." "Aangezien we pas in juli starten, zou ik pas in augustus of september een goed beeld hebben hoe alle teams ervoor staan. Tegen die tijd was het denk niet meer gelukt om te vinden wat ik zocht", zo legt Ricciardo zijn vroege keuze uit. Tekst gaat verder onder de afbeelding .

Aangezien er dit seizoen nog geen meter was gereden, moest hij zijn keuze maken op gevoel. Dat gevoel neigde naar McLaren. "Wanneer je als coureur in gesprek bent met een team, dan houden ze een pitch om je te overtuigen. Tot op een zekere hoogte moest ik afgaan op de pitch die me het meest enthousiast maakte, omdat ze alleen bewijs hebben aan de hand van vorig seizoen." "Als je echter kijkt naar 2019, wat op dit moment het beste referentiepunt is, dan was McLaren simpelweg het team dat het meeste opviel. Ja, Mercedes werd weer kampioen, maar het was duidelijk dat McLaren het team was dat de grootste stap had vooruit had gezet van allemaal", aldus de Renault-coureur. "Dat was natuurlijk zeer aanmoedigend, en samen met de pitch over de toekomst moet je daar eigenlijk je keuze op baseren", zo legt Ricciardo zijn keuze voor McLaren uit. Tot slot geeft hij toe dat ook de overstap naar Mercedes-motoren mee heeft gewogen in de beslissing: "Dat is iets waar McLaren ook heel enthousiast over is."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi