© Sauber

Nieuwsoverzicht

Waarom Sauber nu officieus het B-team is van Ferrari

26 sep. 2018 08:00 Jan van der Burgt 0 reacties
Gisteren werd duidelijk dat Antonio Giovinazzi naast Kimi Raikkonen komt te rijden bij Sauber. De Italiaan maakte vorig jaar zijn racedebuut tijdens een invalbeurt, maar staat volgend jaar als vaste waarde op de Formule 1-grid.

Een verrassing kan het eigenlijk niet genoemd worden. Antonio Giovinazzi was dé topfavoriet om het stoeltje van Marcus Ericsson over te nemen, aangezien Ferrari contractueel nog het recht had om een rijder voor de Zwitserse formatie aan te wijzen.

Ferrari wees dus haar eigen protegé aan in de persoon van Antonio Giovinazzi. Daarmee veritaliaanst Sauber weer een stukje meer, nadat vorig jaar Alfa Romeo als titelsponsor en technisch partner haar naam verbond aan Sauber. Alfa Romeo valt echter onder hetzelfde moederbedrijf als dat van Ferrari en dus zijn de lijntjes over en weer heel erg kort.

Eerder in 2018 riep teambaas Frédéric Vasseur dat Sauber een Alfa-Romeo A-team moet worden en zeker geen Ferrari B-team. Inmiddels zijn we ruim een half kalenderjaar verder en heeft Ferrari nog altijd veel in de pap te brokkelen, door de door hen zelf aangewezen Charles Leclerc te vervangen door stalgenoot Giovinazzi.

Met het oog op de regelwijzigingen van de Formule 1 in 2021 kan het voor Ferrari geen kwaad om te beschikken over een B-team, officieel, dan wel officieus. Met de invoering van een budgetlimiet kan een B-team ervoor zorgen dat er toch meer technische informatie vergaard wordt. Data die zeer belangrijk is in de Formule 1.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen