Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Waarom Verstappen geen racesimulatie reed tijdens de wintertest

Van Mercedes wordt geroepen dat ze tijdens de wintertest in Bahrein maar weinig rondjes reden, maar kijkend naar het absolute verschil met Red Bull reed het team van Max Verstappen niet eens heel veel meer. Max Verstappen legt uit waarom.

Verstappen test bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Tijdens de wintertest was Mercedes met een totaal van 304 ronden het minst productieve team in Bahrein. In dat lijstje scoorde Red Bull echter ook niet belachelijk goed, want met 369 ronden bezette het de zevende plaats. Echter, bij Mercedes was dat aantal niet geboren uit luxe, voor Red Bull was dat een bewuste keuze.

De 369 ronden van Red Bull steken bijvoorbeeld schril af tegen de 422 ronden van zusterteam AlphaTauri. Dat team echter hanteerde volgens Max Verstappen een ander 'strijdplan', zo legt hij uit in gesprek met Ziggo Sport.

"Dat team koos ervoor om met beide coureurs een volledige racesimulatie af te werken en ja, dan loopt dat aantal wel op. Ik wilde mezelf daarentegen meer richten op iets kortere runs, zodat we steeds iets aan de auto konden proberen. Je kan wel een racesimulatie willen doen, maar als je dan nog de auto niet volledig weet te doorgronden, heeft dat voor mijn gevoel niet zoveel zin."

Verstappen drukte dus zijn stempel op het programma, iets wat hij ook al deed toen men ging praten over wie wanneer zou rijden. Verstappen had zijn voorkeur: "Ik heb er met mijn engineer voor gekozen om het op deze manier op te splitsen. Zo kon ik me op de eerste dag focussen op het rijden van zoveel mogelijk ronden. De tweede dag was dan voor Sergio Perez en op de derde dag konden we allebei nog de nodige dingen proberen."

Ook interessant:

Max Verstappen en Red Bull oogden ijzersterk, terwijl Mercedes het verrassend lastig had tijdens de testdagen. Wat betekent dit voor de titelkansen van Verstappen?

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Wintertest 2021 RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Waarom Ocon verwacht dat hij spoedig de nieuwe concurrent van Verstappen is