Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Waarom Verstappen niet voor de Netflix-camera's verschijnt in Drive to Survive

Max Verstappen zal niet meewerken aan de Drive to Survive. De regerend wereldkampioen heeft een uitgesproken mening over de populaire Netflix-serie.

Het vierde seizoen van de populaire Netflix-serie Drive to Survive zal waarschijnlijk voor het Formule 1-seizoen van 2022 verschijnen. De titelstrijd tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen zal natuurlijk het belangrijkste onderwerp zijn, maar de winnaar van de titelstrijd zal niet meewerken aan de serie. Verstappen is daar erg duidelijk in geweest. De Nederlander heeft laten weten niet blij te zijn met hoe hij en de andere coureurs werden geportretteerd in de vorige seizoenen van de serie. Er is regelmatig kritiek op Drive to Survive, omdat ze bepaalde situaties enigszins verdraaien. Zo werd er een zogenaamde rivaliteit geschetst tussen Lando Norris en Carlos Sainz in 2020, toen ze beide uitkwamen voor McLaren. In werkelijkheid zijn het echter goede vrienden van elkaar. Hoewel Verstappen niet meewerkt aan de serie, dus niet in interviews voor de camera zal verschijnen, zal hij ongetwijfeld wel te zien zijn. Netflix heeft een deal met de Formule 1 en zal genoeg beeldmateriaal hebben van de titelstrijd. De Limburger werkt echter niet mee aan interviews en dergelijke. "Ik snap dat het zo gedaan moet worden om de populariteit in Amerika een boost te geven, maar als coureur vind ik het niet fijn om hieraan mee te werken."

Ecclestone staat achter Verstappen

Verstappen legt uit waarom hij niet meewerkt aan de serie. Hij ziet liever gewoon de waarheid en de feitelijke gebeurtenissen. "Ze hebben een aantal rivaliteiten gefaked die er helemaal niet zijn, dus ik heb besloten er niet aan mee te werken en geen interviews te geven, want er is niet echt iets wat je kan laten zien", aldus de regerend wereldkampioen. "Ik ben geen persoon voor een dramatische show, ik wil gewoon de feiten en de daadwerkelijke gebeurtenissen zien." Verstappen weet dat hij niet kan vermijden in de serie voor te komen en grapt dat een kleine 'aanvaring' met Hamilton waarschijnlijk in de serie zal komen. "Het zal op Netflix waarschijnlijk wel zo zijn", antwoordt hij op de vraag of hijzelf en Hamilton geschetst zullen worden als rivalen. "We botsten een keer tegen elkaar toen we langs elkaar liepen, dat zal er vast ook wel in zitten." Voormalig F1-eigenaar Bernie Ecclestone begrijpt de keuze van Verstappen. "Ik ben een realist en ik weet dat het niet heel realistisch zal gaan zijn", zei hij tegen Reuters . "Ik weet hoe die mensen denken en doen. Als je dingen ziet die helemaal niet kloppen, dan snap ik wel dat Max een beetje van streek is."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"