Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Waarom Verstappen misschien vooral Rosberg moet vrezen in GP Singapore

Als Max Verstappen komend weekend in zijn Red Bull stapt, doet hij er goed aan om even goed om zich heen te kijken. Geen Nico Rosberg in de buurt? Nee? Kust veilig!

Rosberg curse Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Instagram Nico Rosberg

De Formule 1 Grand Prix van Singapore is nog nooit gewonnen door Max Verstappen. Daar zal de Red Bull-coureur dit weekend wel verandering in willen brengen, maar mogelijk wordt hij tegengewerkt door Nico Rosberg.

Het is in de F1-wereld een soort running gag geworden. Als Nico Rosberg een selfie maakt bij één van de Formule 1-teams, gaat het vervolgens mis met dat team.Dat was in 2021 zo toen Charles Leclerc poleposition had gepakt in Monaco. Hij crashte zelf in de kwalificatie, maar de auto kon worden opgelapt, zo meldde Ferrari. Echter, de auto gaf nog voor de start de geest, en Rosberg had zijn selfie toen al gemaakt.

In Hongarije pakte Rosberg de dubbel: op zaterdag nam hij een kiekje bij Red Bull en greep Verstappen naast de pole. Een dag later nam Rosberg een selfie bij de Mercedes van de daadwerkelijke polesitter Lewis Hamilton, die vervolgens na een draak van een start niet eens op het podium terechtkwam.

Recent in Monza pakte Rosberg Ferrari nog aan, een poleposition voor Sainz werd P3 in de race. In de podcast van Sky F1 werd Rosberg dan ook speels gevraagd wanneer hij met Verstappen op de foto gaat.

"Oh ja, die vloek... Ik dacht met Ferrari op safe te spelen met een neutrale achtergrond, maar misschien was de caption 'Forza Ferrari' de boosdoener en mag ik dat ook niet meer doen. Het zou misschien wat al te agressief zijn om met Max op de foto te gaan vlak voor de race? Dat zou niet tof zijn... en dus doe ik 't toch maar!"

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"