Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Waarom Verstappen na ingekorte GP Japan toch tot F1-wereldkampioen werd uitgeroepen

De verwarring was er, zelfs bij Red Bull en bij Max Verstappen zelf. Was hij nou een tweevoudig Formule 1-wereldkampioen of niet. 'Ja', zo luidt het antwoord definitief. Waar kwam de verwarring dan vandaan?

Verstappen Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Toen Max Verstappen als winnaar over de streep kwam in de Formule 1 Grand Prix van Japan ging menigeen ervan uit dat hij nog geen kampioen was. Voor een race waarvan tussen de 50% en 75% van de totale afstand is verreden, worden aangepaste punten uitgedeeld en zo kwam Verstappen één punt tekort om zichzelf kampioen te noemen. Dat is althans toch waar vrijwel iedereen het over eens was.

Echter, de FIA keerde toch gewoon de volledige punten uit en na alle verwarring maakten ze in een kort statement duidelijk waarom dat zo gebeurde: "De regels met betrekking tot een gereduceerd aantal punten (zoals beschreven in artikel 6.5) zijn alleen van toepassing in het geval van een race die niet hervat kan worden. Daarom zijn er nu volle punten uitgekeerd en is Max Verstappen wereldkampioen."

Met andere woorden: omdat de coureurs 'gewoon' de finishvlag hebben gezien, wordt de race beschouwd als een race die voltooid is en als zodanig wordt hij ook bij het uitkeren van punten voor 'vol' aangezien. Verstappen mag zich zodoende nu een tweevoudig wereldkampioen noemen, maar door de verwarring heeft hij dat niet direct als zodanig kunnen vieren.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Japan 2022 RN365 Nieuwsdossier

36 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking Viaplay bevestigt verregaande maatregelen en vertrek uit meerdere landen