Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Waarom Verstappen ondanks zijn 'dramatische' kwalificatie vertrouwen heeft in de race

Max Verstappen had geen lekkere kwalificatie, maar denkt dat hij in de race meer potten kan breken. De Nederlander blikt terug op de zaterdag en vooruit op de race in Saoedi-Arabië.

Verstappen Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Een vierde plek stond er achter de naam van Max Verstappen aan het einde van de kwalificatie. De Nederlander, die worstelde met zijn RB18, zag teamgenoot Sergio Perez naar de poleposition snellen. Waarom lukte het bij hem niet? In gesprek met onder meer RacingNews365 verklaart hij het een en ander.

"Dat was niet zo goed", is zijn eerste reactie als we hem naar zijn vierde plek vragen. "In Q3 was het een beetje een drama. Tijdens de eerste ronde had ik totaal geen grip. Het was alsof ik op een totaal andere band reed ofzo, in geen enkele bocht zat er balans in. Dat was heel apart", zo fronst hij wijn wenkbrauwen.

"Mijn tweede set voelde iets beter aan, maar omdat we in Q2 heel lang stil hadden gelegen was de baan afgekoeld. Normaal kan je dan wel een stuk sneller gaan, maar bij mij zat dat er niet in. Er zat geen ritme in en in alle snelle bochten kon ik niet aanvallen, elke keer viel hij over de band heen", zucht Verstappen.

"Niet het einde van de wereld"

Alhoewel Verstappen er bij blijft dat er rare dingen gebeurde tijdens de kwalificatie, wil hij er niet te lang van wakker liggen. Natuurlijk gaan hij en zijn team de problemen onderzoeken, maar de punten worden pas na de race verdeeld.

"Natuurlijk had ik ook een iets andere strategie wat betreft de manier waarop ik mijn ronde benaderde en mijn banden opwarmde, maar blijkbaar was dat niet top in Q3. In Q1 en Q2 werkte dat allemaal prima, dus ik voelde me heel comfortabel op weg naar Q3, maar toen ging het voor geen meter."

Verstappen weet niet hoe het kon gebeuren. "Het voelde alsof ik op een andere band reed. Elke bocht verloor ik een tiende of twee, terwijl ik dezelfde voorbereiding had, dus ik begrijp niet wat er fout ging. Dat was best raar. We gaan er naar kijken. Het is niet het einde van de wereld."

Verstappen: "Het ziet er goed uit voor de race"

Ondanks zijn tegenvallende vierde startplek, zijn er genoeg positieve dingen om zich aan vast te klampen op weg naar de race. "Het is natuurlijk wel jammer, maar met Checo op pole is de potentie er wel. Dat stemt me wel positief", klinkt hij opgewekt.

In de race moet alles dan ook mogelijk zijn. "Qua racepace staan we er denk ik wel beter voor. Als je in de race zit heb je natuurlijk een iets betere balans omdat alles stabiliseert qua temperatuur, terwijl het in de kwalificatie erom gaat om de piek uit de banden te halen. In Q3 zat dat er echter helemaal niet in."

"Het ziet er in ieder geval goed uit voor de race", vervolgt de Limburger. "We hebben namelijk een goede topsnelheid. Ik hoop dat we die kunnen gebruiken tijdens de Grand Prix", aldus Verstappen.

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2022 RN365 Nieuwsdossier

11 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x