Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Waarom Verstappen ook achter Leclerc en Latifi moet starten in GP Rusland

Als de startopstelling voor de Formule 1 Grand Prix van Rusland vandaag wordt gepubliceerd, zal de naam van Max Verstappen helemaal onderaan prijken, dat terwijl ook Charles Leclerc en Nicholas Latifi van motor wisselden. Hoe zit dat?

Verstapen rain Russia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

De eerste van wie gedurende het weekend bekend werd gemaakt dat hij een gridstraf voor een motorwissel zou incasseren, was Charles Leclerc. Op de vrijdag kwam Max Verstappen daar achteraan en gisteren (zaterdag) werd duidelijk dat ook Williams een nieuwe motor aansprak voor Nicholas Latifi.

Alle drie de coureur starten 'achteraan', maar wie start er meer achteraan dan de ander? RacingNews365 vroeg dat na bij de FIA, dat met een helder antwoord op de proppen kwam. Voorheen was het zo dat er gekeken werd naar wie de motorwissel als eerste doorvoerde. Volgens die lezing zou Leclerc vóór Verstappen starten en Verstappen vóór Latifi. Echter, tegenwoordig wordt gekeken naar de posities in de kwalificatie.

Diegene die voor de anderen staat, krijgt de beste startpositie toegekend. Waarom Verstappen dan niet zijn best deed om Leclerc en Latifi te verslaan, om zo beslag te leggen op de achttiende startplaats? Dat heeft te maken met het feit dat Verstappen nog eens drie gridplaatsen extra aan de broek had voor zijn aandeel in de crash met Lewis Hamilton in de Grand Prix van Italië. Had hij Leclerc en Latifi afgetroefd, dan zouden die drie plaatsen hem alsnog achter het tweetal hebben geworpen.

Met die wetenschap besloot Red Bull de kwalificatie dus al te laten schieten zonder ook maar een getimede ronde te hebben gereden. Verstappen start de race als laatste, met Leclerc pal voor hem en Latifi daar weer voor.

Ook interessant:

Video: Bepalen gridstraffen de titelstrijd tussen Verstappen en Hamilton?

Hoe werken die gridstraffen in de Formule 1 nu precies? En wat zijn de gevolgen voor Verstappen of Hamilton als ze een motor wisselen? Wij leggen het uit!

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Rusland 2021 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verrast Newey onthult de sleutel tot het Red Bull-succes