Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Waarom Verstappen schuldig werd bevonden, maar nauwelijks bestraft wordt voor incident met Norris

Max Verstappen kan na de kwalificatie opgelucht ademhalen en met hem heel Red Bull. Zijn straf voor de bijna-crash met Lando Norris blijft beperkt tot enkel een reprimande. Waarom?

Verstappen Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen wordt als schuldige aangewezen voor het incident tussen hemzelf en Lando Norris in de kwalificatie voor de Formule 1 Grand Prix van Japan. De gevolgen blijven echter beperkt, omdat hij 'maar' een reprimande krijgt, zijn eerste van het seizoen. De wedstrijdleiding legt in detail uit waarom men daartoe heeft besloten.

"De stewards hebben geluisterd naar de verhalen van zowel Max Verstappen als Lando Norris, evenals naar de verklaringen van het team. Daarnaast hebben ze gekeken naar videobeelden aan naar de tijden die gereden werden."

"De bestuurder van auto #1 was zich ervan bewust dat auto #55 (Sainz, red.) voor hem reed en auto #4 (Norris, red.) hem van achteren naderde. Hij besloot te accelereren net op het moment dat auto #4 hem wilde inhalen. Helaas verloor de coureur van auto #1 kortstondig de controle over de auto door een gebrek aan temperatuur in de banden, waardoor de auto kortstondig naar links zwiepte."

"De coureur van auto #4 gaf aan dat een het onfortuinlijk incident betrof, maar dat neemt niet weg dat het de eigen verantwoordelijkheid is van de coureur om te allen tijde de controle over de auto te bewaren. Voor wat betreft een straf grijpen we terug naar eerdere soortgelijke overtredingen. Toen leverde dat een reprimande op en daarom wordt die ook nu uitgedeeld."

Voorspelgame visual 2022

Wie wint de Grand Prix van Japan 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Japan 2022 RN365 Nieuwsdossier

15 reacties

Viaplay

Unibet
x
Nieuwe Hamilton? Reuzenstap richting F1? Een indrukwekkende debuut!