Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Waarom Verstappens geliefde engineer Lambiase ontbrak op de radio tijdens VT2

Max Verstappen deed het tijdens de tweede vrije training voor de GP van Abu Dhabi zonder zijn vaste race-engineer Gianpiero Lambiase in zijn oor. De Brit werd vervangen.

Verstappen Lambiase Horner Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het was even wennen toen de F1-regie tijdens de tweede vrije training voor de GP van Abu Dhabi de radioberichten van Max Verstappen aan het adres van zijn team en andersom liet horen. Aan de andere kant van de lijn hoorden we namelijk niet het zoetgevooisde stemgeluid van race-engineer Gianpiero 'GP' Lambiase.

De race-engineer van Verstappen, zonder wie de Nederlander naar eigen zeggen niet door zou willen gaan in de koningsklasse van de autosport, zat op vrijdag wat verder van de actie af op het Yas Marina Circuit. Het was namelijk niet GP, maar Tom Hart die de communicatie met de drievoudig wereldkampioen verzorgde.

Hart, de performance engineer van Verstappen, mocht even proeven hoe het was om in de rol van GP te stappen. Lambiase was wel gewoon aan het werk, maar zijn taken zagen er even net wat anders uit. Het was een training voor Hart, maar het was slechts eenmalig. Er zijn naar verluidt geen plannen om Hart een vaste rol te geven als race-engineer van de Red Bull-coureur.

Op zaterdag zal GP gewoon weer te horen zijn op de lijn als Verstappen wat te delen heeft of als er voor zijn neus enkele mensen in zijn ogen op onrechtmatige wijze uit hun pitbox komen. Check hieronder het moment tijdens VT2 waar we naar refereren.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Formule 1 GP Abu Dhabi 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'