Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sebastian Vettel

Waarom Vettel er ook in de Eifel totaal niet aan te pas kwam

Sebastian Vettel maakte ook op de Nurburgring een moeizame race mee. De Duitser verloor zelfs even de controle over zijn Ferrari-bolide, toen hij Antonio Giovinazzi probeerde te passeren. De Ferrari-rijder kon zijn weg zonder schade vervolgen, maar verliet de Eifel zonder WK-punten.

Charles Leclerc pakte op de Nurburgring nog wat punten voor de Scuderia, maar Sebastian Vettel moest het doen met de elfde plaats. De Duitser kreeg het tot grote teleurstelling van de Ferrari-tifosi niet voor elkaar om Antonio Giovinazzi te passeren.

"Ik probeerde Antonio in te halen, maar moest daarbij risico nemen. Te veel risico achteraf gezien, want ik verloor de controle over de wagen en spinde. Als ik er nu op terugkijk, kan ik dan ook concluderen dat ik echt te veel risico nam. Natuurlijk was er geen opzet in het spel, want door die actie verloor ik zicht op WK-punten", aldus een teleurgestelde Vettel tegenover onder andere RacingNews365.

Het weekend in de Eifel verliep voor de viervoudig wereldkampioen net als de rest van het seizoen behoorlijk moeizaam: "Ik zat tijdens de race vaak vast achter verkeer, al kwam dat natuurlijk ook door mijn eigen fout. Doordat ik vast zat, kon ik ook moeilijk stappen vooruit maken. Ik denk namelijk wel dat we een betere racepace hadden, maar het was voor mij niet mogelijk om die pace te laten zien."

"We gaan ons nu opmaken voor drie mooie races, zo zijn Portimao en Imola nog onbekende circuits voor mij. In Istanbul heb ik echter wel geracet en daar kijk ik dan ook al naar uit. Het wordt namelijk belangrijk voor ons om veel punten te pakken in de komende races", Ferrari is namelijk in gevecht met het andere in Italië gevestigde team, AlphaTauri. Het verschil bedraagt nu nog 13 punten in het voordeel van Ferrari, terwijl het team uit Maranello de aansluiting met McLaren, Renault en Racing Point langzaam maar zeker verliest.

Met medewerking van Dieter Rencken.

Formule 1 GP van de Eifel 2020 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Red Bull Horner deelt details ontwikkelingsplan Red Bull Verstappen en Perez