Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Nyck de Vries

Waarom Williams niet voor Nyck de Vries koos

Nyck de Vries kan een Williams-stoeltje voor 2022 gedag zeggen. De Nederlander moet hopen op het Alfa Romeo-stoeltje, of misschien wachten op een bizarre twist op de coureursmarkt. Williams legt uit waarom de Nederlander niet bij het team aan de bak kan.

De Vries
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes-Benz-EQ

Daags nadat de vertrekkende George Russell werd aangekondigd bij Mercedes, heeft Williams haar opvolger al bekend gemaakt. Het is Alexander Albon die het zitje van zijn landgenoot in 2022 mag bekleden. Nyck de Vries grijpt naast het zitje bij de renstal in Grove, terwijl Mercedes-teambaas Toto Wolff zijn Formule E-coureur graag een stap had zien maken naar de koningsklasse van de autosport.

Williams-CEO Jost Capito legt in gesprek met RacingNews365 zijn keuze voor het duo Albon - Latifi uit. "Het was een lastige beslissing, want er zijn een paar goede en veelbelovende coureurs op de markt. Wat voor ons de doorslag gaf, was de combinatie van jeugd en ervaring."

"Alex en Nicholas zijn in de Formule 2 al eens teamgenoten geweest en hebben een goede relatie. In de huidige situatie bij het team willen we graag goed samenwerkende en goed communicerende coureurs. Dat hebben we ook meegenomen in de keuze."

"Met Nicholas wilde we ook continuïteit, want ik wil niet graag twee nieuwe coureurs tegelijkertijd hebben. Daarnaast doet hij het ook gewoon heel goed en blijft Latifi zich verbeteren", zo verklaart hij de contractverlenging van Latifi.

Waarom hij dan niet voor De Vries ging, legt Capito ook graag uit. "Ik heb een relatie met Toto die heel ver teruggaat. We hebben veel respect voor elkaar en hij snapt onze behoeftes. Natuurlijk is Nyck zijn coureur in de Formule E. Toto is er tevreden mee als Nyck nog een jaar in de Formule E rijdt, maar tegelijkertijd verdient hij inderdaad een stoeltje in de Formule 1."

"We zochten echter een balans tussen ervaring en jeugdigheid en wat dat betreft heeft Alex een voordeel ten opzichte van Nyck. Dat betekent tegelijkertijd niet dat De Vries slechter was geweest in dat stoeltje, maar Toto snapt dat we geen Mercedes B-team zijn en dat we de beslissingen moeten nemen die voor ons de juiste zijn. Tegelijkertijd weet Wolff ook wat de capaciteiten van Albon zijn en weet hij dat Alex ook een stoeltje verdient."

En dus is Albon de nieuwe Williams-coureur. Dat terwijl zijn laatste seizoen in de Formule 1 ondermaats was. Capito rekent Albon daar niet op af. "We recyclen hem niet. Hij heeft het geweldig gedaan als teamgenoot van Max. Dat is enorm lastig, net zo lastig als teamgenoot van Lewis zijn. Het is lastig om iemand te beoordelen op een seizoen. Je moet naar het gehele plaatje kijken, oordelen op het totaalplaatje van zijn carrière. Als ik daar naar kijk, hoe Alex werkt, wat hij gedaan heeft, zijn karakter en hoe anderen die met hem gewerkt hebben over hem praten, dan is hij de juiste keuze voor volgend jaar."

Red Bull bevestigt in gesprek met RacingNews365 dat Albon volgend jaar tijdelijk niet meer verbonden is aan de renstal. Als Capito gevraagd wordt of Williams en niet Red Bull bepaald wat er na 2022 met Albon gebeurt, reageert hij stellig: "Albon is volgend jaar een Williams-coureur. Wij beslissen wat hij doet."

Ook interessant:

Succesvolle update Verstappen zorgt voor paniek bij Hamilton

Lewis Hamilton moet in de achtervolging op Max Verstappen. Hij was na de GP van Nederland eerlijk: Verstappen was te snel. Kan hij zijn gram halen in Monza? In de nieuwste RN365-podcast blikken Ruud Dimmers en Tom Coronel vooruit op de GP van Italië.
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

34 reacties

Viaplay
x
Interview De twee geheime wapens die McLaren volgend seizoen in wil gaan zetten