© Martin New

Nieuwsoverzicht

Wall of Champions: de meest gevreesde muur van de Formule 1

01 jun. 2018 10:15 Jan van der Burgt 0 reacties

Zeg je 'Grand Prix van Canada', zeg je automatisch ook 'Wall of Champions'. Wat klinkt als een koosnaam is in feite het meest gevreesde stukje beton van de Formule 1-kalender. De muur ligt op het Circuit Gilles Villeneuve op het opkomen van het rechte stuk aan de rechterkant.

Ga je iets te wild over de kerbstones in de linkerbocht van de laatste chicane, dan is de kans groot dat je de volgende bent die zijn auto in de muur aan de overkant parkeert.

Overigens bevindt iedereen die dat voor elkaar weet te krijgen zich in goed gezelschap. Het stukje muur dankt de naam aan de Grand Prix van 1999. Dat weekend wisten de voormalig wereldkampioenen Michael Schumacher, Jacques Villeneuve én Damon Hill hun auto's niet uit de muur te houden. 

Het was in de tijd dat er op de muur de uitnodigende leus 'Bienvenue au Québec' (Welkom in Québec) geschreven stond. De drie rijders uit onderstaand filmpje wilde het weekend ondanks de Canadese hartelijkheid echter het liefst zo snel mogelijk vergeten.

In de jaren erna brandden meerdere rijders én kampioenen hun vingers aan de verraderlijke chicane, waaronder Sebastian Vettel. De Wall of Champions heeft anno 2018 vast nog niet haar laatste slachtoffer geëist.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen