Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Wanhopige Hamilton trekt zich de haren uit het hoofd vanwege zijn Mercedes-bolide

Met P8 in de kwalificatie voor de GP van Saoedi-Arabië kan Lewis Hamilton natuurlijk niet blij zijn. De Brit verklaart waar het misging en wijst op zijn stuiterende auto.

Hamilton Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na een lastige donderdag leek Lewis Hamilton in de laatste training voor de kwalificatie weer wat beter in zijn vel te zitten. Maar tijdens de beslissende Q3-sessie bleef hij steken op P8, nadat Ferrari-debutant Oliver Bearman hem in Q2 al bijna naar P11 had verwezen. In gesprek met RacingNews365 vertelt Hamilton wat er misging.

"Op donderdag worstelde ik al met de auto, maar in VT3 had ik een net wat grotere achtervleugel en was ik veel comfortabeler. Door die vleugel verloren we echter twee tienden van een seconde op de rechte stukken, maar ik had wel wat meer stabiliteit en voelde me beter."

Maar in de kwalificatie kon hij geen vuist maken. Hij wijst op sector één. "Ik hoopte dat we dat gevoel mee konden nemen naar de kwalificatie, maar helaas stuiteren we nog steeds... Dat maakt het zeer moeilijk om te pushen in de eerste sector. Daarom zijn we daar zo traag in dat eerste deel van de ronde. Het derde jaar op rij...", zucht hij.

Genieten

Toch is er wel wat positiefs te melden. De Mercedes W15 is wel degelijk beter dan zijn voorganger, benadrukt de zevenvoudig kampioen. "Als je dat wegdenkt, dan is de auto echt zoveel beter dan vorig jaar. Op elk vlak. Het gestuiter zorgt gewoon voor problemen. In de tweede en derde sector zitten we er veel dichterbij, maar in dat eerste gedeelte van de ronde is het hetzelfde als vorig jaar."

In de race resteert niets anders dan genieten en zien waar het schip strandt, concludeert Hamilton. "Ik heb me als achtste en negende gekwalificeerd in de eerste twee weekenden. Verschrikkelijke kwalificaties van mij! Zaterdag draait het erom dat we cool blijven. Het is wat het is, we vechten niet om de zege, dus we gaan gewoon genieten en zoveel mogelijk punten scoren."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China