Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Toto Wolff

Wanhopige Wolff hoopt op crashes bij Red Bull en Ferrari: "Alleen dan winnen wij de race"

Toto Wolff baalt van het grote gat naar topteams Red Bull en Ferrari en ziet nog maar één kans voor de overwinning van de GP van Azerbeidzjan: vier coureurs die crashen, zodat Mercedes kan winnen.

Wolff Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Mercedes-coureurs George Russell en Lewis Hamilton moeten genoegen nemen met de respectievelijk vijfde en zevende startplaatsen voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. Het team kan dit seizoen nog steeds geen aansluiting vinden bij topteams Red Bull en Ferrari, maar ook AlphaTauri-coureur Pierre Gasly zat nu in de weg van een beter resultaat in de kwalificatie.

Toto Wolff baalt. Tegen Sky Sports legt hij uit dat er meer in zat op de zaterdag. "De verwachting was dat we het derde snelste team van het veld zouden zijn, maar Gasly, ze hadden al goede sessies en deze was er ook één van. Als we naar de posities kijken, dan is het gat (naar Red Bull en Ferrari, red.) groot. Ik hoop dat we in de toekomst niet meer naar dit soort dingen hoeven te kijken."

Wolff: 'Als Ferrari en Red Bull crashen, dan winnen wij'

De overwinning zit er volgens de Mercedes-teambaas niet meer in tijdens het GP-weekend van Bakoe. Tenzij er iets geks gebeurt. "Als we door een roze bril kijken, dan hopen we dat ze alle vier (de coureurs van Red Bull en Ferrari, red.) crashen in de eerste bocht. Dan kunnen wij de race winnen, anders is vijfde en zesde realistisch", lacht hij.

Ook op strategie kan er nog het een en ander gebeuren, bijvoorbeeld winnen van Gasly. "Het kan een grote rol spelen. Ik denk dat we wat plaatsen goed kunnen maken op de juiste strategie. Wij kunnen de gok nemen, want wij jagen. Dan is het een andere situatie."

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2022 RN365 Nieuwsdossier

47 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Toto Wolff moet toegeven: "Verstappen is een klasse apart"