Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Wanneer Hamilton stopt in de Formule 1? Dan moet er dít gebeuren

Lewis Hamilton krijgt nog steeds een 'enorme kick' van het rijden in de F1, maar weet niet of hij in de koningsklasse zou blijven als hij dat gevoel zou verliezen.

Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton heeft uitgelegd dat hij nog steeds een 'enorme kick' krijgt van het rijden in de Formule 1. Verliest hij die kick, dan zou hem dat doen nadenken of hij nog wel verder wil in de F1. De 39-jarige Brit maakt deze winter de overstap van Mercedes naar Ferrari en rijdt in 2025 zijn negentiende achtereenvolgende seizoen in de Formule 1.  

Onder meer Fernando Alonso (43) racet langer in de koningsklasse van de autosport, maar zijn tijd werd opgesplitst door een periode buiten de Formule 1. De zevenvoudig wereldkampioen lijkt nog niet echt te denken aan zijn F1-pensioen. Zo beleeft hij nog altijd momenten in de auto dat hij zichzelf moet knijpen, als hij achter het stuur van een F1-auto zit.

"Voor mij persoonlijk, als ik voor de eerste keer weer wordt vastgegespt in de auto en deze wordt gestart, krijg ik weer hetzelfde sprankelende gevoel van binnen", vertelt Hamilton aan diverse media, waaronder RacingNews365. "En als iedereen dan de bandenwarmers weghaalt en je de pitstraat inrijdt, richting bocht 1 gaat en de eerste ronde rijdt, dan krijg ik altijd een enorme kick. Er zijn nog zoveel momenten waarop ik mezelf knijp dat ik dit nog steeds mag doen. Het is echt iets waarvan ik zou willen dat jullie het allemaal konden voelen en ervaren."

De Brit geeft verder toe dat het waarschijnlijk is dat dit hem ook zo lang aan het racen heeft gehouden. Daarbij suggereert hij dat als hij 'gevoelloos' zou worden voor dergelijke emoties, hij 'waarschijnlijk iets anders zou gaan doen.' Hamilton: "Het mooie is... en dat is waarschijnlijk de reden dat ik nog steeds race. Het is niet zo normaal geworden, dat ik het niet meer voel", aldus Hamilton. 

"Als ik het niet meer zou voelen, zou dat echt klote zijn en zou ik waarschijnlijk iets anders gaan doen. Maar ik zou gevechtsvliegtuigen moeten besturen of zoiets... om ook maar in de buurt te komen van dat gevoel."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld