Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wanneer is Lewis Hamilton wereldkampioen in Mexico?

De titel kan Lewis Hamilton alleen op papier nog ontgaan. Met een voorsprong van 70 punten en een maximum van 75 te behalen punten, kan alleen een wonder hem nog van de titel afhouden.

In Amerika lukte het Lewis Hamilton niet om zijn voorsprong op Sebastian Vettel voldoende uit te bouwen en daar al wereldkampioen te worden. Vanavond krijgt de Brit hiervoor een nieuwe kans, waarbij hij niet eens een zege nodig heeft. Hamilton heeft het volledig in eigen handen of hij zichzelf vanavond tot de wereldkampioen van 2018 kroont of niet.

Wat moet Lewis Hamilton doen om wereldkampioen te worden? Hij moet minimaal 50 punten voorsprong hebben ten opzichte van Sebastian Vettel na afloop van de race. Dit betekent dat hij twintig punten mag verliezen deze race. Zelfs al valt Hamilton uit en wordt Vettel tweede dan nog is de Brit wereldkampioen. Wanneer is Hamilton kampioen? Vettel wint de race, Hamilton moet minimaal zevende worden Vettel wint de race niet: Hamilton altijd kampioen, zelfs als hij uitvalt Hamilton komt dan met vijf titels op gelijke hoogte met Juan Manuel Fangio. Alleen Michael Schumacher veroverde meer titels, bij hem staat de teller op zeven.

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024