Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wanneer komt Max Verstappen deze week in actie?

Aankomende dinsdag begint op het Circuit de Barcelona-Catalunya de tweede testweek van de Formule 1. Opnieuw staan er vier dagen testen op het programma, waarvan Max Verstappen er voor Red Bull twee voor zijn rekening neemt.

Waar begin vorige week Max Verstappen de eerste testweek namens Red Bull in mocht luiden, is het deze week teamgenoot Pierre Gasly die als eerste achter het stuur van de RB15 mag kruipen. De Nederlander moet wachten tot woensdag, waarna hij op vrijdag voor de vierde en laatste keer in de auto stapt, voordat het circus afreist naar Australië voor de eerste Grand Prix van het jaar.

De eerste testweek verliep voor Red Bull geheel naar wens. De nadruk lag overduidelijk nog niet op het rijden van snelle ronden, maar op het rijden van zoveel mogelijk ronden. Daar slaagde het team prima in, geholpen door het uitblijven van problemen met de nieuwe Honda-motor. Komende week wordt die krachtbron naar verluidt wat verder opgeschroefd, het valt dus te verwachten dat we voor het eerst ook enkele performance runs gaan zien van Verstappen en Gasly. Wie rijdt wanneer? Dinsdag 26 februari: Pierre Gasly Woensdag 27 februari: Max Verstappen Donderdag 28 februari: Pierre Gasly Vrijdag 1 maart: Max Verstappen

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"