Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wanneer komt Verstappen in actie tijdens de testdagen in Bahrein?

Max Verstappen en zijn negentien Formule 1-collega's zijn aanstaande donderdag tot en met zaterdag in Bahrein voor de testdagen voorafgaand aan het F1-seizoen van 2023. Max Verstappen én Nyck de Vries komen meteen op donderdag in actie.

Tijdens de Formule 1-testdagen in Bahrein komen alle tien de Formule 1-teams in actie met één bolide. Dat zorgt ervoor dat elk coureursduo een auto moet delen en elke coureur dus slechts anderhalve dag in actie komt tijdens de testdriedaagse in Bahrein. Aan Max Verstappen is het de eer om de Red Bull RB19 de sporen te geven tijdens de eerste testdag. De regerend wereldkampioen mag de hele donderdag voor zijn rekening nemen in de gloednieuwe bolide, zo schrijft De Telegraaf . Op vrijdag zullen de twee Red Bull-coureurs de auto delen, met Sergio Perez in de ochtend en Verstappen in de middag. Dat houdt meteen ook in dat de Mexicaan de hele zaterdag voor zijn rekening neemt en Max dus al vroeg zijn blik kan verleggen naar de eerste race van het seizoen, een week later in Bahrein.

Wanneer komt Nyck de Vries in actie tijdens de testdagen in Bahrein?

Natuurlijk is er dit jaar nog een tweede Nederlandse F1-coureur die in actie komt. Nyck de Vries maakt namelijk zijn fulltime F1-debuut, bij AlphaTauri. Ook hij komt meteen tijdens de eerste testdag in actie, maar in tegenstelling tot grote broer Red Bull kiest het AlphaTauri-team ervoor om beide coureurs elke dag meters te laten maken. De Vries zal op donderdagmiddag de eer krijgen, wat betekent dat teamgenootje Yuki Tsunoda de eer krijgt om de AT04 op donderdagochtend voor het eerst uit de pitbox te rijden. De Vries komt daarnaast ook op vrijdagmiddag en zaterdagochtend in actie.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"