Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wanneer kunnen Verstappen en Red Bull F1-kampioen van 2023 worden?

Eigenlijk is het niet meer de vraag of, maar wanneer Max Verstappen en Red Bull Formule 1-kampioen worden van 2023. Wanneer kan dit gebeuren?

Wanneer Max Verstappen wereldkampioen wordt, dat ligt voornamelijk aan de prestaties van de Nederlander zelf, maar ook aan teamgenoot Sergio Perez. Verstappen geniet nu van een voorsprong van 125 WK-punten in het kampioenschap, maar dat is nog niet genoeg om de titel officieel te veroveren. We bekijken wat de eerste twee mogelijkheden zijn voor de wereldtitel voor Verstappen en de eerste is Japan. Na de GP's van Nederland, Italië en Singapore is de F1 weer in Japan, waar de Nederlander vorig jaar ook de titel pakte. Wanneer hij kampioen wordt? Laten we er voor het gemak vanuit gaan dat Verstappen maximaal scoort. In dat geval zal hij de wereldtitel binnenhalen in Japan als teamgenoot Perez, de nummer twee in de WK-stand, 12 punten of minder scoort gemiddeld in de komende races . Stel Perez scoort gemiddeld wat beter in de komende races, dan is de eerstvolgende optie de Grand Prix van Qatar: als Perez 13 tot 18 punten scoort gemiddeld, dan wordt de Limburger in Losail wereldkampioen. Hiervoor moet Verstappen wel (vrijwel) maximaal scoren, maar ja, dat doet hij al zo'n beetje acht races op rij...

Wanneer kan Red Bull de titel pakken?

Dan hebben we nog Red Bull. Het team van Verstappen en Perez kan nóg eerder kampioen worden bij de constructeurs dan Verstappen bij de coureurs. Perez staat natuurlijk tweede en in plaats van Japan, kan het Oostenrijkse Formule 1-team al een raceweekend eerder kampioen worden. In Singapore dus. Hiervoor kijken we naar de nummer twee in de stand: als Mercedes de komende races 12 punten of minder pakt, dan mag Red Bull de felbegeerde constructeurstitel voor het tweede jaar op rij meenemen naar Milton Keynes. Mocht Mercedes toch lekker in vorm zijn en beter scoren, dan kan de constructeurstitel ook in Japan gepakt worden. Stel dat het team van Lewis Hamilton en George Russell 13 tot 27 punten gemiddeld scoort in de komende races, dan worden ze op Suzuka constructeurskampioen!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel