© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Wanneer zijn de Formule 1 wintertests in 2018?

11 feb. 15:55 Ruud Dimmers 0 reacties
De spanning bij de Formule 1 fans neemt toe. De komende dagen worden de Formule 1 auto's van de teams onthuld, waarna het tijd is voor de wintertests in Spanje. Welke teams worden de verrassing van het F1-seizoen 2018?

Max Verstappen mag aan de slag in Barcelona

De Formule 1 wintertest worden gehouden van 26 februari tot en met 1 maart 2018 en van 6 maart tot en met 9 maart op het circuit van Barcelona.

Gedurende acht testdagen krijgen de coureurs en teams de kans om zich voor te bereiden op het F1-seizoen 2018. Max Verstappen komt in actie in de nieuwe RB14 van het team van Red Bull. Grote vraag is of het team eindelijk eens een goede winter kent. De afgelopen jaren kwam het Oostenrijkse team vaak stroef uit de startblokken.

Titelfavoriet Mercedes is al jarenlang het toonbeeld van Duitse degelijkheid. Nagenoeg probleemloos legde het de testdagen af, waarbij het vaak twee tot drie raceafstanden per dag reed. Met de nieuwe W09 hoopt het team voor het vijfde jaar op rij de beide wereldtitels te veroveren.

Scuderia Ferrari kende een goed 2017. Eindelijk wist iemand Mercedes flink pijn te doen en Sebastian Vettel ging meer dan de helft van het seizoen aan de leiding. De Italianen hebben hard gewerkt aan een nog snellere auto en compleet nieuwe krachtbron.

Veel ogen zijn ook gericht op het team van McLaren dat verlost is van de Honda-motoren. Met de krachtbron van Renault hoopt het team terug te keren in de top. Red Bull is daarbij op papier het vergelijkingsmateriaal aangezien Verstappen met dezelfde motor rijdt dan Alonso en Vandoorne.

Maandag 26 februari om 09:00 gaat het licht in de pistraat van het circuit van Barcelona op groen. De testdagen zijn standaard van 09:00 tot 13:00 en 14:00 tot 18:00. Vanzelfsprekend kan je de testdagen live volgen via Racingnews365.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen