© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Wanneer zijn Lewis Hamilton en Mercedes wereldkampioen bij GP Amerika?

18 okt. 2017 13:50 Ruud Dimmers 0 reacties
Het Formule 1 seizoen 2017 kan zondag tijdens de GP van Amerika beslist worden. Lewis Hamilton kan voor de vierde keer wereldkampioen F1 worden, terwijl het team van Mercedes de vierde opeenvolgende titel bij de constructeurs kan behalen.

Hamilton en Mercedes kunnen beide wereldtitels veroveren bij GP Amerika

Met nog vier races te gaan zijn er nog 100 punten te verdienen in het Formule 1 kampioenschap bij de coureurs. Hamilton heeft momenteel een zeer riante voorsprong van 59 punten op Vettel en 72 op Bottas. 

Wanneer is Lewis Hamilton wereldkampioen F1 2017?

Hamilton moet minimaal 75 punten voorsprong hebben op Sebastian Vettel en Valtteri Bottas na afloop van de GP van Amerika. Doordat de Brit acht zeges heeft, tegenover vier voor Vettel en twee voor Bottas is hij bij een voorsprong van 75 punten niet meer in te halen. Bij een gelijke stand in het WK tellen het aantal zeges.

De mogelijke scenario's zijn relatief eenvoudig. Hamilton moet minimaal zestien punten halen wil hij uberhaupt kampioen kunnen worden. Dit betekent dat hij eerste of tweede moet worden tijdens de GP van Amerika. Finisht Hamilton eerste, dan is hij kampioen indien Vettel slechts als zesde of lager finisht. Het resultaat van Bottas is dan niet van belang.

Finisht Hamilton als tweede dan is hij kampioen als hij voor Bottas finisht, en Vettel als negende of slechter finisht.

Wanneer is Mercedes wereldkampioen?

Het Duitse Formule 1 team heeft een voorsprong van 145 punten. Per Grand Prix zijn er voor één team maximaal 43 punten te verdienen. Dit betekent dat Mercedes kampioen is als ze met een voorsprong van minimaal 129 punten Amerika verlaten. In theorie zou Ferrari dan nog gelijk kunnen komen in de stand, mits de Italianen alles winnen en Mercedes iedere GP met twee auto's uitvalt, maar het aantal zeges van Ferrari ligt lager.

Om het feestje een week langer uit te stellen moet Ferrari 17 punten meer scoren dan Mercedes. Dit betekent een uitstekend resultaat van Ferrari, bijvoorbeeld een 1-2, en een totale off-day voor Mercedes.

Stel Ferrari pakt een 1-2- en Mercedes finisht als derde en vijfde, dan wordt lopen de Italianen genoeg punten in. 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen