Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

Wat als Hakkinen een F1-teambaas was? "Dan koos ik voor deze coureurs"

Mika Hakkinen koos er na zijn actieve F1-carrière voor geen actieve rol meer in de Formule 1 te bekleden. Hij werd geen teambaas of adviseur van enig soort. Nu krijgt hij jaren later alsnog de kans om in de schoenen van een teambaas te staan. Over de keuze voor zijn rijders hoeft hij niet lang na te denken.

Mika Hakkinen is een zeer gewaardeerd en gerespecteerd figuur in de Formule 1-paddock. De wereldkampioen van 1998 en 1999 heeft zijn eigen column voor Unibet en voor diezelfde partij werd een eindejaarspodcast opgenomen.

In die podcast wordt Mika Hakkinen door één van de luisteraars gevraagd wie hij als coureurs zou aannemen als hij de teambaas was van een team dat in staat was om races te winnen.

"Dat is een interessante en goede vraag", reageert de Fin op analyserende toon. Vervolgens kan hij de naam van Lewis Hamilton noemen, waarover hij zich zeer positief uitliet eerder in de podcast, mogelijk Max Verstappen, maar beide coureurs worden gepasseerd.

"Ik zou Valtteri Bottas en Charles Leclerc aannemen bij 'Hakkinen Grand Prix'. Bij meer keuzevrijheid zou ik natuurlijk voor mezelf kiezen", grapt hij.

De keuze voor Bottas is enerzijds logisch vanwege de Finse komaf van de beide mannen, maar Bottas schitterde de laatste seizoen naast teamgenoot Lewis Hamilton nauwelijks. Hakkinen verwacht echter dat we volgend seizoen na Bottas 2.0 Bottas 3.0 weleens kunnen gaan zien: "Ik ben er zeker van dat hij zich nog verder kan ontwikkelen."

Gaat Max Verstappen met de wereldtitel aan de haal? Dit en meer hoor je in de RacingNews365-podcast met Tim & Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Jeroen van Inkel.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Horner: 'Achterbakse actie van één van onze concurrenten'