Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Wat als Red Bull volgend jaar met de auto van dit jaar rijdt?

21 van de 22 races winnen in een jaar waar bijna geen upgrades meegebracht werden. Red Bull wist dit te flikken, en zette al vroeg in op de ontwikkeling van de RB20 voor aankomend seizoen. Zou Red Bull in theorie aankomend seizoen met de ongewijzigde RB19 aan de start van Bahrein kunnen verschijnen en dan alsnog de race winnen?

Verstappen Abu Dhabi
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Terwijl de concurrentie probeerde de RB19 van Red Bull in 2023 bij te houden door middel van het doorvoeren van verschillende updates, kon het team uit Milton Keynes de focus al vroeg op het 2024-seizoen leggen en bracht het team bijna geen upgrades meer mee in 2023.

In een exclusief interview met RacingNews365 wordt voormalig F1-engineer Ernest Knoors gevraagd naar de ontwikkeling van Red Bull afgelopen seizoen, en wat volgens hem cruciaal is om de focus op te leggen in 2024. Knoors wordt de vraag voorgelegd wat er zou gebeuren als Red Bull-coureurs Max Verstappen en Sergio Perez tijdens de openingsrace in 2024 met de ongewijzigde RB19 aan de start zou verschijnen.

Topfavoriet voor 2024

In 2023 wist Verstappen de eerste race van het jaar te winnen met 38 seconden voorsprong op de eerstvolgende bolide waar geen Red Bull-logo op stond, namelijk de Aston Martin van Fernando Alonso. De voormalig engineer denkt niet dat dit gat nog een keer zo groot gaat zijn wanneer Red Bull met een ongewijzigde RB19 aan de 2024-seizoensstart zou verschijnen: "Dat zijn mooie gedachtespelletjes natuurlijk! Kijk, je moet er vanuit gaan dat de andere teams echt wel een stap vooruit gaan maken. Zeker Red Bull heeft een hele goede basis, en ik zie hun echt als de topfavoriet, ook voor volgend jaar."

Knoors was de engineer van Juan Pablo Montoya bij BMW, en heeft ook ruim zeven jaar voor Ferrari gewerkt. Hij heeft de nodige ervaring met betrekking tot updates en de doorontwikkeling van Formule 1-bolides, en waarschuwt Red Bull dan ook dat de concurrentie snel in de buurt kan komen: "Maar je hebt ook bij McLaren gezien dat als je op een gegeven moment op het juiste spoor bent, het juiste concept hebt, dat je de auto toch redelijk snel kunt ontwikkelen. Niet dat ze een Red Bull gelijk kunnen verslaan, maar ze komen wel een stuk dichterbij."

"Dat zou in elk geval een enorm risico zijn"

De voormalig engineer doet bovendien zijn petje af voor het team uit Woking: "Het knappe van McLaren is dat ze dit tijdens een raceseizoen gedaan hebben. Tijdens een raceseizoen kun je minder grote veranderingen aanbrengen, maar het geeft aan dat als je die kennis van een seizoen bij elkaar pakt, en een nieuwe auto bouwt, dat je best wel snel grote stappen vooruit kunt maken. Dus ik denk dat als Red Bull zou zeggen: 'We houden de oude auto', en andere teams brengen hun nieuwe auto... Dat zou in elk geval een enorm risico zijn omdat de andere teams echt wel stappen vooruit kunnen maken."

"Ik denk nog steeds dat de Red Bull een heel goed platform is, daar niet van, maar ik neem aan dat ze bij Red Bull ook de winter gebruiken om de auto door te ontwikkelen en dat hebben ze denk ik ook nodig om zeker teams als McLaren en Ferrari toch voor te kunnen blijven", zo sluit hij af.

Bekijk het volledige interview hieronder!

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning tijdens de Grand Prix van Bahrein. Zal Verstappen wederom zegevieren in Bahrein? Als de Nederlander wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 30 keer jouw inzet!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Horner vrijgesproken door externe advocaat