Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Vertrekkende Sainz die wereldkampioen wordt: "Hier kunnen ze hem stallen"

Ja, er zijn nog 21 races te rijden in het F1-seizoen 2024. Maar feit is wel dat Carlos Sainz de meest recente GP-winnaar is. De Ferrari-coureur moet na dit jaar plaatsmaken voor Lewis Hamilton, maar wat als Sainz onverhoopt wereldkampioen wordt?

Sainz Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De wintertests in Bahrein moesten nog gereden worden, maar daarvoor wist Carlos Sainz al dat hij aan zijn laatste seizoen bij Ferrari begon. De Spanjaard moet plaatsmaken voor Lewis Hamilton die de spectaculaire overstap maakt van Mercedes naar het Italiaanse team. Maar ondanks deze onheilstijding en het feit dat Sainz ook nog eens de GP van Saoedi-Arabië moest missen wegens een blindedarmontsteking, presteert hij erg goed.

In de eerste race werd hij achter Max Verstappen en Sergio Perez derde, om in Australië de overwinning te pakken, terwijl Verstappen met een remprobleem uitviel. In de RacingNews365-podcast krijgen Tom Coronel en Ruud Dimmers de stelling voorgelegd dat Ferrari er alles ana zal doen om Sainz te behouden, mocht hij wereldkampioen worden. "Ja dat zou een mooie zet zijn", zegt Coronel. "Kunnen ze hem stallen bij Haas", grapt Dimmers.

Niemand kan natuurlijk in de toekomst kijken, maar het zou zomaar kunnen dat Sainz met een Ferrari die dichter en dichter bij Red Bull komt de strijd aan kan gaan met Verstappen. En wat als hij die strijd wint? Dan heeft Ferrari een wereldkampioen die al voor het seizoen de deur is gewezen. "Dan krijg je wel een conflictje ja. Dan worden er wel een paar vraagtekens gezet bij de teamleiding en intern zal er behoorlijk worden gerommeld. Ik zou niet weten wat er dan eigenlijk gebeurd", zegt Coronel. "Weg is weg, de wereldkampioen is dan weg."

Bij welk team dan wel?

Coronel denkt dat Sainz snel bij een ander team aan de slag gaat, vraag is alleen welk team. "Hij heeft zichzelf allang bewezen. Hij is de eerstvolgende na de toppers die je wilt hebben. Ook voor Aston Martin zou ik zeggen: 'Sainz is serieus een goede optie'. Want als (het stoeltje bij, red) Red Bull niet valt en die valt niet zo heel snel... Natuurlijk praten ze ermee, natuurlijk zouden ze het graag willen, maar Perez heeft natuurlijk ook waarde."

Coronel ziet dus niet veel andere opties voor Sainz. "Er is eigenlijk niet zo heel veel meer. Wil je dan naar Mercedes of naar Aston Martin? Aston Martin, als die net effe wat meer bieden, een mooi merk. Volgens mij gaat daar die Honda-motor in vanaf 2026. Volgens mij is dat de motor die momenteel races wint, dus je weet dat daar veel knowhow achter"zit. Het zou niet eens zo'n hele slechtte zet zijn. Het zou pas echt slecht zijn als ie naar Sauber/Audi zou gaan. Dan begin je echt weer helemaal onder aan de ladder. Dat vind ik dan echt zonde. Dan ga je echt alleen voor het merk en de poen."

Beluister de hele RacingNews365-podcast hieronder.

Ook interessant:

De Grand Prix van Australië verliep niet succesvol voor Red Bull, maar komend weekend volgt er een nieuwe kans in Japan. Max Verstappen zal erop gebrand zijn om revanche te nemen, net als vorig jaar.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China