Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wat het nieuwe contract van Lewis Hamilton betekent voor Max Verstappen

Lewis Hamilton is nog een jaar langer concurrent van Max Verstappen. De Brit verlengde zijn contract bij Mercedes met een jaar, maar dat betekent niet dat Max Verstappen de komende jaren geen kans maakt op een telefoontje van Toto Wolff.

Een nieuw contract bij het beste team, met een levensgrote kans op een achtste wereldtitel. Goed nieuws zul je zeggen voor Lewis Hamilton en minder leuk nieuws voor Max Verstappen, die zijn eeuwige rivaal wéér ziet bijtekenen. Maar zo slecht ziet het er niet uit voor Verstappen. Allereerste heeft hij nog een contract tot eind 2023 bij Red Bull. Hij is dus nog minstens drie seizoen verzekerd van een stoeltje bij een topteam. Het contract van Hamilton bij Mercedes loopt echter dit jaar al af. Logisch bekeken haalt het dan George Russell in huis, de Brit staat te popelen op een kans en het contract van de Nederlander loop nog twee jaar door. Verstappen heeft echter een exit-clausule in zijn contract waarin staat dat Red Bull hem een competitieve auto én motor moet geven. Mocht de Red Bull dit jaar dus tegenvallen, dan kan Verstappen gratis de overstap maken naar, zeg, Mercedes.

Twee opties

Dan zijn er nog twee opties. Aangezien de contracten van Hamilton én Valtteri Bottas aflopen komen er twee zitjes vrij. Het team kan er dan voor kiezen (mocht Verstappen vrijkomen in 2021) om Russell en Verstappen aan te trekken. Dan kan voor vuurwerk zorgen, maar Max Verstappen is een bewezen winnaar, met een indrukwekkend staat van dienst, Russell (nog) niet. Een andere optie is om Verstappen of Russell naast Hamilton of Bottas te zetten. Ze zullen dan een keuze moeten maken tussen een situatie met een duidelijke tweede rijder a la Bottas, of een Rosberg-Hamilton-situatie waarin teamgenoten aan elkaar gewaagd zijn en, in een ideale situatie, elkaar tot grote hoogtes stuwen.

Conclusie

Verstappen, pas 23 jaar, heeft de toekomst en afgelopen jaar op alle vlakken aangetoond dat hij alles in huis heeft om meervoudig wereldkampioen te worden. Het lijkt er dus op dat Mercedes alle troeven in handen heeft en dat de vernieuwde samenwerking tussen Hamilton en Mercedes niet direct betekent dat Verstappen niet meer bij het Duitse team terecht komt na dit seizoen. Een contract voor slecht één seizoen zal ongetwijfeld zorgen voor de nodige bakjes koffie tussen beide partijen én volop geruchten over Verstappens toekomst.

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024