Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Wat het nieuwe Red Bull-contract van Perez betekent voor Verstappen

Net als de rest van de wereld weet Max Verstappen wie er in 2025 en 2026 naast hem bij Red Bull Racing rijdt. Het is niemand minder dan Sergio Perez. Wat betekent de nieuwe deal voor de Nederlandse Formule 1-wereldkampioen?

Verstappen Perez China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Wat betekent het nieuwe Red Bull-contract van Sergio Perez voor Max Verstappen? Het makkelijke antwoord op die vraag is 'niet veel' en daarmee is een groot deel van het antwoord ook daadwerkelijk ondervangen. Vraag Verstappen hoe hij tegen het hele teamgenoot-vraagstuk aankijkt en hij zal zijn schouders ophalen. Een lang verhaal houdt hij doorgaan kort met woorden van de volgende strekking: "Ik focus me toch vooral op mezelf en wat ik kan doen."

In het antwoord op de vraag die hier nu centraal staat, kunnen echter wel wat nuances worden aangebracht. Hoewel Verstappen voor niemand terugdeinst, weet hij nu heel zeker dat hij in ieder geval in 2025 en 2026 niks van zijn teamgenoot te duchten heeft. Heeft hij in Perez een goede adjudant? Dat is iets wat Perez jaar op jaar zal moeten blijven bewijzen, maar slecht is hij natuurlijk niet. Het is iemand die punten bijeen rijdt.

Verstappen weet met het aanblijven van Perez ook dat hij de onbetwiste kopman zal blijven binnen de organisatie. Perez is niet iemand die aan de stoelpoten van Verstappen zal zagen of de hiërarchie binnen Red Bull ter discussie zal stellen. Natuurlijk, het waren altijd de meest krankzinnige geruchten, maar je kan je toch niet voorstellen dat een type Fernando Alonso zich makkelijk neer zou leggen bij een rol als tweede rijder. 

Red Bull lijkt met Perez misschien ook heel bewust in te zetten op vastigheid, op continuïteit. Dat is in tijden waarin het toch intern rommelt bij Red Bull misschien juist wel een groot goed. Verstappen en Red Bull hebben geen omkijken naar een nieuwe coureur die wel of niet goed presteert, omdat ze al heel goed weten wat ze aan Perez hebben, zowel op als naast de baan.

Want hoewel Perez vaak (niet altijd) belangrijk is op de baan, is het ook zaak dat het buiten de cockpit goed klikt tussen de beide coureurs en met Sergio Perez is dat gewoon het geval. Ja, ze hebben weleens wat frustraties over en weer gekend, bijvoorbeeld in Brazilië '22. Maar over het algemeen kunnen ze prima met elkaar door één deur en komen ze als duo ontspannen over tijdens de nodige sponsorverplichtingen. Hoe je het ook wendt of keert, als teamgenoten ben en reis je vaak samen en dan is harmonie niet onbelangrijk. Al is maar het voor het plezier wat je op dagelijkse basis doet.

Ook interessant:

Verstappen begon dit F1-seizoen als de grote favoriet. Een 4e wereldtitel zou eenvoudig worden gewonnen, zo dacht men. Maar hoe anders is dat nu? Coronel, Dimmers en Mosterdijk geven antwoord in de nieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast.

Of als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"