Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Wat het vertrek van Ocon bij Alpine betekent voor de Formule 1

Met het aangekondigde vertrek van Esteban Ocon bij Alpine, is het in ieder geval zeker dat er bij het Franse team een nieuwe rijder komt in 2025. Maar wat betekent het vertrek van Ocon nog meer voor de rijdersmarkt?

Ocon Quali Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Geen Esteban Ocon bij Alpine in 2025. Geruchten dat de Fransman het team zou verlaten waren er al volop, maar nu is daar de bevestiging. Dit betekent dat Alpine minimaal één andere coureur op de F1-grid zal hebben volgend seizoen. Omdat ook het contract van Pierre Gasly afloopt, kunnen dat er zomaar twee worden. Maar nu Ocon vertrekt, lijkt de weg open voor een contractverlenging van Gasly. Hij en Ocon kunnen niet samen door één deur en bij de recente GP van Monaco reed Ocon Gasly zelfs nog aan, wat leidde tot een woede-uitbarsting van teambaas Bruno Famin.

Voor het vrijgekomen stoeltje bij Alpine in 2025 lijkt Jack Doohan op poleposition te liggen. De Australiër is momenteel reserverijder bij Alpine en testte vorige maand nog op Zandvoort. Daar sprak RacingNews365 uitgebreid met hem. "Ik wil er gewoon zeker van zijn dat ik volgend jaar een zitje heb. Ik wil er bij Alpine bij zijn", zei Doohan toen. Mocht Famin niet voor Doohan kiezen, dan zijn Valtteri Bottas en Guanyu Zhou nog opties. Een van hen moet sowieso vertrekken bij Stake F1, na de aangekondigde komst van Nico Hulkenberg.

Wil Ocon zelf in de F1 blijven (hij geeft aan binnenkort meer over zijn toekomst bekend te maken), dan blijven er voor hem niet veel opties meer over. Hij zal niet een overstap naar een topteam maken. Mercedes en Red Bull hebben officieel nog een zitje onbemand voor 2025, maar Ocon is daarvoor niet in beeld. Ferrari, McLaren en Aston Martin hebben hun line-up al rond. Er lijken dan ook nog maar twee mogelijkheden voor Ocon over te blijven.

Hulkenberg maakt in 2025 zoals gezegd de overstap naar Stake F1 (vanaf 2026 Audi). Hierdoor komt er bij Haas een plek vrij, die vrijwel zeker ingevuld gaat worden door Oliver Bearman die dit seizoen al een goede indruk achterliet. Maar ook Kevin Magnussen zou zomaar kunnen (of moeten?) vertrekken bij Haas. Om naast rookie Bearman een ervaren coureur te plaatsen, zou Haas zomaar kunnen kiezen voor Ocon.

Ook Williams is een optie voor de Fransman. Het lijkt uitgesloten dat James Vowles doorgaat met Logan Sargeant, terwijl Alexander Albon onlangs zijn contract verlengde. Andrea Kimi Antonelli was in beeld voor het stoeltje, maar de jonge Italiaan lijkt rechtstreeks naar Mercedes te gaan, als vervanger van Lewis Hamilton. Ocon was in het verleden al reserverijder van Mercedes, dat als motorleverancier natuurlijk nauwe banden heeft met Williams. Vergeet ook niet dat Ocon de steun van Toto Wolff geniet.  Hierdoor zou Williams Ocon zomaar een uitweg kunnen bieden en daarmee zou het team met Albon en Ocon een sterke line-up hebben voor 2025.

Ook interessant:

Verstappen begon dit F1-seizoen als de grote favoriet. Een 4e wereldtitel zou eenvoudig worden gewonnen, zo dacht men. Maar hoe anders is dat nu? Coronel, Dimmers en Mosterdijk geven antwoord in de nieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast.

Of als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training