Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Saoedi-Arabië 2024

Wat is de juiste strategie voor de GP van Saoedi-Arabië: starten op soft of medium?

Starten op de zachte band of beginnen met mediums? Dat is vooraf aan de GP van Saoedi-Arabië de grote vraag.

Verstappen Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Dat de meeste coureurs (mits er geen rode vlag komt) de GP van Saoedi-Arabië uitrijden met één pitstop, zoveel is wel duidelijk. Bandenfabrikant Pirelli komt met de vier meest waarschijnlijke strategieën voor de race in Djedda en de drie snelste gaan allemaal uit van een eenstopper.

Grote vraag is vooral op welke banden de coureurs van start gaan. Wordt dit de medium (C3) of de soft (C4)? Volgens Pirelli is beginnen op de medium en daarna overschakelen naar de harde band voordeliger dan te starten op de zachte band om dan na een pitstop de hardere band eronder te gooien. Een alternatief is ook nog om op de medium te beginnen en langer door te rijden om als laatste de zachte band te pakken.

Kiezen teams voor twee pitstops, dan loont het volgens Pirelli om te beginnen op de softs en vervolgens medium, soft te pakken. Sowieso is het op het stratencircuit in Saoedi-Arabië altijd afwachten of er rode vlaggen komen of niet. Want met een 'gratis' pitstop kan de strategie bij veel teams ineens anders worden.

Max Verstappen heeft wel een voordeel ten opzichte van de naast hem op P2 startende Charles Leclerc. Verstappen heeft nog twee sets nieuwe mediums, waar de Ferrari-coureur nog meer een verse set van deze banden heeft. Van de top 10 heeft alleen Alonso (P4) nog een nieuwe set zachte banden.

Check hieronder de vier mogelijke pitstopstrategieën volgens Pirelli

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Saoedi-Arabië 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training