Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 2019

Wat kunnen we tijdens de tweede seizoenshelft van de topteams verwachten?

Het einde van de zomerstop is eindelijk in zicht: op het Circuit van Spa-Francorchamps gaat het Formule 1-circus eind augustus weer verder. Wat kunnen we tijdens de laatste negen races van het seizoen nog allemaal verwachten vooraan het veld? RacingNews365 doet enkele voorspellingen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Ferrari komt na de zomerstop sterk uit de startblokken

Een Formule 1-seizoen zonder Ferrari-overwinning? In Italië zou daar schande van worden gesproken. Dit jaar is in elk geval nog geen enkel raceweekend winnend afgesloten door de Italiaanse renstal. Ferrari heeft echter wel de beste papieren voor een overwinning in zowel België als Italië. Zowel op het circuit van Spa als dat van Monza speelt vermogen een belangrijke rol, gelet op de vele lange rechte stukken en lange rechten stukken - en laat dat dit seizoen nou net het sterke punt van de SF90 zijn. Het is daarom bepaald niet ondenkbaar dat Ferrari zich meteen na de zomerstop kan revancheren na de overwinningsloze en zwaar tegenvallende eerste seizoenshelft

Mercedes is niet meer compleet dominant

De afgelopen races toonden al aan dat Mercedes niet meer zo ongenaakbaar is als tijdens het begin van het seizoen. De Brits-Duitse formatie won de eerste acht races van het seizoen. In die periode maakte Ferrari zo nu en dan (bijvoorbeeld in Bahrein en Canada) ook aanspraak maakte op de overwinning. Na die eerste acht races was het echter Red Bull, met Max Verstappen achter het stuur, dat het vuur aan de schenen van Mercedes wist te leggen door een overwinning te 'stelen'. Dit patroon zal zich in de tweede seizoenshelft ongetwijfeld voortzetten. Mercedes zal waarschijnlijk nog meerdere Grands Prix als winnaar afsluiten in 2019, maar de wijze waarop zal niet zo dominant zijn als in het grootste deel van de eerste seizoenshelft.

Red Bull wint nog een paar Grands Prix

Het zal moeten blijven of Alexander Albon zich vooraan kan mengen in de strijd met Verstappen en co, maar Red Bull zal de sterke lijn van net voor de zomerstop waarschijnlijk doortrekken naar de tweede seizoenshelft. Niet alle circuits zullen even geschikt zijn voor de RB15, maar bijvoorbeeld in Singapore, Japan, Mexico en Brazilië maakt het Oostenrijkse team een goede kans op de overwinning. Zeker als Verstappen - zoals in de eerste seizoenshelft - bij gelegenheid meer uit zijn bolide weet te halen dan er eigenlijk inzit. Is dat het geval, dan kan Red Bull het vizier richten op de tweede plaats in het kampioenschap voor de constructeur. Ferrari heeft daarin nu nog 44 punten voorsprong.

Veelbelovende tweede helft

Al met al lijken we een mooie tweede seizoenshelft tegemoet te gaan. Zowel Mercedes, Ferrari als Red Bull maken aanspraak op Grands Prix-overwinningen, gelet op de omstandigheden en aard van de komende banen. Of het Verstappen zal lukken om de zesde wereldtitel waar Hamilton op jaagt in gevaar te brengen, is een kwestie van afwachten in spanning. Wat wel zeker is, is dat de Nederlander aan zal doen om Formule 1-fans over de hele wereld tijdens de laatste negen races nog wat vuurwerk te laten zien.

4 reacties