Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Alexander Albon

Wat nu voor Alexander Albon?

Alexander Albon staat volgend jaar niet meer op de Formule 1-grid. Zoveel was wel duidelijk nadat Red Bull Sergio Perez aanwees als zijn vervanger. Maar wat rest er dan nog voor Albon? Hij blijft immers aan het team verbonden.

Alex Albon
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Alexander Albon is per 2021 de officiële test- en reservecoureur van Red Bull. Nadat je anderhalf jaar lang voor de hoofdmacht hebt geracet lijkt dat een ondankbare taak, maar bij gebrek aan kansen bij een ander team mogelijk het hoogst haalbare binnen de Formule 1. Bovendien blijft hij middels die constructie de Red Bull-familie trouw en als iets is gebleken gedurende de laatste jaren, is het wel dat het soms raar kan lopen in die familie. Vraagt dat maar eens aan onder andere Daniil Kvyat.

Hoewel we Albon als reservecoureur veelvuldig op de circuits gaan zien, zal het aantal kilometers dat hij daadwerkelijk gaat maken door testrestricties zeer gering zijn. Wel als we het hebben over de échte wereld, althans. In de simulator daarentegen zal hij meer dan ooit te vinden zijn.

In die simulator kan Albon van waarde zijn. De sim is anno 2020/2021 misschien wel de belangrijkste tool om een auto mee door te ontwikkelingen en om nieuwe onderdelen te testen. Met de kennis van de wagen van 2020, die in 2021 grotendeels gelijk blijft, is de input van juist Alexander Albon van waarde.

Grote vraag is echter: maar wat dan? Hoe ziet Albon zijn verdere carrière voor zich en welke toekomst ziet Red Bull nog voor Albon weggelegd in de Formule 1? Albon zal, zoals het een coureur betaamt, willen racen. Als Red Bull hem die kans niet geeft in 2022, zij het bij Red Bull Racing, zij het bij AlphaTauri, dan lijkt Horner bereid te zijn om afscheid te nemen van de Thai.

"Hij zal een belangrijke rol spelen bij het testen van banden en bij de voorbereiding op 2022, waarbij hij natuurlijk in de virtuele wereld aan de slag gaat met de 2022-bolide. We zullen echter zien hoe de zaken uitpakken richting 2022 en of dat mét Red Bull gaat zijn of misschien toch daarbuiten", aldus Horner als hem ten overstaan van onder andere Motorsport.com gevraagd wordt of hij zich als reservecoureur opnieuw in de kijker kan rijden.

'Daarbuiten' kan zowel een ander team zijn als een volledig andere klasse. Mocht Albon een avontuur buiten de Formule 1 ambiëren, dan lijkt de Formule E een logisch alternatief. In 2019 al zou hij eigenlijk uitkomen voor het topteam van Nissan E-Dams, maar toen hing op de valreep Toro Rosso aan de lijn. In de Formule E heeft Albon zogezegd unfinished business.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Alexander Albon

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Exclusief Eerst details over verrassend nieuw potentieel F1 team bekend