Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Wat Verstappen, Alonso en Vettel gemeen hebben volgens de man die met ze samenwerkte

Aston Martins Dan Fallows heeft gewerkt met een groot aantal grote namen in de Formule 1 en heeft in die tijd een kwaliteit gezien die zowel Max Verstappen, Sebastian Vettel en Fernando Alonso gemeen hebben.

Dan Fallows, de technische baas bij Aston Martin heeft voordat hij bij Aston Martin kwam werken, gewerkt bij Red Bull. Daar was hij onder meer onderdeel van het team tijdens hun dominantie periode tussen 2010 en 2013, waarin Sebastian Vettel vier jaar op rij wereldkampioen werd. De Brit heeft door de jaren heen gewerkt met een groot aantal bekende namen in de sport, en gelooft dat er een bepaalde vaardigheid is die de bijzonder getalenteerde coureurs onderscheidt.

Precies uitleggen

Toen hem in de podcast Beyond The Grid werd gevraagd welke overeenkomsten wereldkampioenen Verstappen, Alonso en Vettel hebben, legde Fallows uit: "Ze hebben het vermogen om die paar extra tienden toe te voegen aan de prestaties van de auto. Ik weet niet echt waar dat vandaan komt, dat is een soort ruw talent. Maar wat ze zeker allemaal gemeen hebben, is hun vermogen om te beschrijven hoe de auto's zich gedragen", zei Fallows.

"Het is niet uniek voor de grootste coureurs die we hebben gezien, maar het is zeker iets wat ze allemaal delen, het vermogen om in de auto te stappen en met zeer grote precisie exact te zeggen waar ze sneller zouden kunnen gaan als je het gedrag van de auto verandert."

Het vermogen om precies te zijn 'onderscheidt hen'.

Het is deze vaardigheid die volgens Fallows het verschil maakt tussen de goede en de grote coureurs. "Ik denk dat dat echt belangrijk is. Ik denk dat veel coureurs kunnen uitleggen hoe de auto zich gedraagt of zeggen als ze een beetje overstuur hier en een beetje onderstuur daar hebben en dit is hoe het veranderde, enzovoort", ging Fallows verder.

"Maar de echte toppers - en dat is zeker een gemeenschappelijk thema - zijn degenen die kunnen zeggen: 'Weet je wat, ik heb hier onderstuur, maar om sneller te gaan, moet je deze bocht aanpassen. Ik heb dit nodig.' Dat is wat hen onderscheidt, denk ik."

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden