Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Wat Verstappen en Hamilton direct na de GP van Abu Dhabi tegen elkaar zeiden

Na de race in Abu Dhabi zagen we een aantal mooie beelden. Max Verstappen die samen met zijn vader bijkwam en genoot, maar ook Lewis Hamilton die werd getroost door zijn papa. Papa Hamilton kwam ook nog even zijn felicitaties aanbieden aan vader en zoon Verstappen. Prachtig. De Verstappens konden dat zeker waarderen.

Hamilton Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Er waren ongelooflijk veel verschillende emoties tijdens en na afloop van de Grand Prix van Abu Dhabi. Max Verstappen schreeuwde het uit van geluk en liet zelfs een traantje, net als vader Jos ongetwijfeld deed. Iedereen bij Red Bull was in extase, maar bij Mercedes was dat natuurlijk niet het geval.

Daar was er vooral verdriet, onbegrip en boosheid. Lewis Hamilton hield zich echter vrij koel en feliciteerde als een echte gentleman zijn concurrent. Verstappen vertelt welke woorden de twee kort na de race uitwisselden toen de Brit even naar hem toe kwam.

"We gingen helemaal los als team, maar je hebt ook altijd nog de andere partij, die heel teleurgesteld en boos is. Het was mooi dat Lewis meteen naar me toe kwam en hij zei 'goed gedaan, gefeliciteerd'. Ik zei 'dankjewel voor het geweldige seizoen', want dat was het ook gewoon in mijn optiek", vertelt hij in gesprek met CarNext.

Max en Lewis gingen tot de limiet

Volgens Verstappen zorgden de twee er race in race uit weer voor dat ze op een ongekend niveau presteerden. "Wie er ook gewonnen had of tweede was geworden, we hebben elkaar het hele jaar tot de limiet gepusht. Niet alleen onszelf, maar ook de auto en het team, elke race opnieuw weer", geniet Max, die denkt dat iedereen wel opgelucht dat de rust enigszins terugkeer.

"Iedereen is denk ik blij dat het seizoen voorbij is, zodat we even pauze kunnen nemen", lacht de Red Bull-coureur. "Het is namelijk heel intens geweest en zwaar voor iedereen. Het was absoluut een geweldige rivaliteit", blikt hij terug.

Jos Verstappen looft papa Hamilton

Niet alleen Lewis toonde zich direct na de race een goede verliezer, ook zijn vader, Anthony Hamilton, toonde veel respect voor Max en Jos. Laatstgenoemde kon dat absoluut waarderen. "Toen ik na de race met Max samen zat, was Anthony daar ook. Hij feliciteerde ons, dus dat was heel mooi, echt heel mooi."

De vader van Lewis is volgens de vader van Max altijd een aangename man. Hij heeft dan ook geen slechte woorden over de Brit. "Gedurende het seizoen heb ik ook wat gesprekken met hem gevoerd via WhatsApp. Het is een hele aardige man. Hij is altijd heel erg respectvol."

Dat de pijn in eerste instantie minder zichtbaar was bij de Hamiltons, denkt Jos Verstappen tot slot wel te kunnen verklaren. "Zij hebben al zeven titels gewonnen, dus voor hen is het misschien wat anders, want voor ons was het natuurlijk de eerste."

Formule 1 GP Abu Dhabi 2021 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher leert van Verstappen: "Geweldige ervaring om tegen hem te racen"