Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Wat Verstappen verwacht van de onderlinge band met Perez binnen Red Bull

Na de controverse in de slotfase van de GP van Brazilië was het nog maar de vraag of Max Verstappen en Sergio Perez nog met elkaar door een deur kunnen. Verstappen laat in Abu Dhabi in ieder geval weten dat ze alles hebben uitgepraat.

In de laatste ronde van de Grand Prix van Brazilië moest Max Verstappen teamgenoot Sergio Perez voorbij laten gaan. Dit deed hij echter niet, waarna de situatie tussen de Red Bull-rijders een week lang hét onderwerp van gesprek was. In Abu Dhabi had de Nederlander een uitgesproken mening over hoe hij in de media werd neergezet.

Wel is de situatie binnen Red Bull uitgebreid besproken en zegt Verstappen dat hij en Perez gewoon door een deur kunnen met elkaar. "Ik heb geen problemen met hem", zegt hij tegen een selecte groep Nederlandse pers, waaronder RacingNews365. "We hebben alles uitgesproken en dat was gewoon heel belangrijk."

"Daardoor kunnen we er nu ook weer tegenaan en proberen we eerste en tweede te worden in het kampioenschap." Perez staat op exact hetzelfde aantal punten als Ferrari-coureur Charles Leclerc, maar met meer overwinningen voor Leclerc staat hij virtueel op P2. Hier had Perez kunnen staan als Verstappen hem voor liet gaan in Brazilië, maar dit wil de Nederlander snel achter zich laten.

Wel zegt Verstappen er in Abu Dhabi alles aan te doen om zijn teamgenoot te helpen tweede te worden. "Dat is natuurlijk wel het doel, maar je weet maar nooit. Als ik kan helpen in ieder geval, in wat voor zin dan ook, dan ga ik dat doen. Of ja... in ieder geval proberen zo veel mogelijk te doen."

Verstappen relativeert heftige momenten GP Brazilië

Wat er precies is gebeurd waarom Verstappen Perez niet voor liet gaan, dat wil de Limburger niet zeggen. Wel laat hij weten dat de situatie volledig is uitgepraat. "We zijn er uiteindelijk allemaal uitgekomen ja." Hierbij relativeert hij ook de heftige uitspraken vlak na afloop van de GP van Brazilië.

"Je komt natuurlijk net uit de auto en er zit adrenaline in. Als er dan een paar dagen overheen gaat en ik er veel over heb nagedacht, dan kom je toch tot een conclusie." Toch benadrukt Verstappen: "Ik heb helemaal niks fout gedaan. Iedereen denkt dat ik wat fout heb gedaan, terwijl ik duidelijk heb aangegeven waar ik mee zat en waarom ik het niet zou doen."

Ook interessant:

Red Bull had de rel tussen Verstappen en Perez kunnen voorkomen

Verstappen en Perez waren na de GP van Brazilië geen vriendjes, nadat Max teamorders negeerde. Wat vonden Ruud Dimmers, Joris Mosterdijk en spceciale gast Rudy van Buren hiervan? Dat en meer bespreken ze in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, die hieronder is te beluisteren.
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Abu Dhabi 2022 RN365 Nieuwsdossier

22 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"