Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Haas F1 Team

Wat we hebben geleerd over de eerste F1-teamlaunch van 2023

Haas F1 was het eerste team dat iets liet zien van de nieuwe bolide voor 2023. Het ging specifiek om de nieuwe livery, maar stiekem viel onze technische analist Paolo Filisetti, wel wat meer op.

Is het helemaal de auto zoals Haas F1 die later deze maand op het asfalt brengt? Ongetwijfeld niet, maar op de studiofoto's ontdekte Paolo Filisetti, huisanalist van RacingNews365, best wat nieuwigheden. In zijn geheel lijkt Haas F1 wat meer richting de ontwerpfilosofie van Ferrari te bewegen.

"De nieuwe auto lijkt in mijn ogen meer op de Ferrari F1 75 (van vorig jaar, red.), met name kijkend naar de vormgeving van de sidepods. Die lopen richting de achterkant op een andere manier taps af dan voorheen. Ook de motorkap, met in het bijzonder de sharkfin, doet sterk denken aan de Ferrari."

"Het hele ontwerp ziet er wat geraffineerder uit, nadat het centrale gedeelte van de auto in 2022 nog wat basic oogde", zo vervolgt Filisetti, terwijl hij zijn blik op de VF23 houdt. "Hier wordt in mijn ogen veel meer de filosofie van Ferrari gevolgd."

Filisetti benadrukt echter dat het in dit stadium onmogelijk is om in te zoomen op de kleinste details: "Wat we nu hebben gezien lijkt meer op een computerrender dan op een echte auto. Maar als we deze render dan als preview voor de daadwerkelijke auto nemen, zijn dit in mijn ogen de zaken die er uitgelicht kunnen worden."

De spectaculaire kleuren van de nieuwe Haas F1-bolide

Haas F1 is het eerste team dat in 2023 iets van haar nieuwe bolide laat zien. Men presenteerde op dinsdag 31 januari de nieuwe kleurstelling voor de VF-23. Je ziet de nieuwe livery uit alle hoeken en standen in dit foto-album.

Bekijk het album

Ook interessant:

Coronel hoopt op lastiger seizoen voor Verstappen: "Vorig jaar te makkelijk"

Tom Coronel blikt tezamen met RacingNews365 vooruit op het nieuwe Formule 1-seizoen in 2023. Zo verwacht hij een lastiger jaar voor Max Verstappen, een sterk jaar van Nyck de Vries (mits AlphaTauri mee kan komen) en nog veel meer!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Haas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Presentatie nieuwe Formule 1-auto's 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez