Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
AlphaTauri

"We kunnen niet even bij Red Bull aankloppen voor meer geld"

Het zijn lastige tijden voor de Formule 1 en haar teams. Met name de kleinere teams worden hard getroffen nu er al maanden niet geracet wordt. Onder hen ook AlphaTauri, het zusterteam van Red Bull.

AlphaTauri
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © AlphaTauri

Het beeld bij de Formule 1-teams is overal hetzelfde: proberen met overheidssteun de impact van de crisis zo beperkt mogelijk te houden en ondertussen hopen en bidden dat het seizoen van start gaat.

De periode wordt gebruikt om eens heel kritisch te kijken naar de toekomst van de sport. Voor het eerst in zeer lange tijd lijken de teams eensgezind: er moet iets veranderen in de sport om de kosten structureel te verlagen.

Een budgetlimiet van $ 145 miljoen wordt in 2021 ingevoerd, maar onder deze kosten vallen niet de salarissen van de coureurs en drie bestbetaalde medewerkers Ook kosten voor stafafdelingen zoals marketing vallen buiten dit budget. AlphaTauri-teambaas Franz Tost pleit daarom ook voor een verdere verlaging van het budgetplafond.

"Ik vind het getal nog altijd te hoog en ik push dan ook voor een lager budget. De reden daarvoor is dat we in een economische crisis zitten, die waarschijnlijk drie tot vier jaar duurt. Het zal erg moeilijk worden om sponsoren te vinden", legt Tost uit aan F1.com.

"Het budgetplafond ligt op $ 145 miljoen, maar daarnaast heeft een team nog eens $ 40 miljoen aan extra kosten die niet binnen de budgetlimiet vallen. Dit betekent dat je spreekt over een totaalbudget van $ 185 miljoen per jaar."

Voor de grotere teams in de Formule 1, zoals Red Bull, Mercedes en Ferrari, is dat peanuts, maar een team als AlphaTauri beschikt niet over dezelfde financiële middelen.

"Het is een grote uitdaging om dat budget bij elkaar te krijgen. Dit jaar racen we minder, waardoor de teams volgend jaar minder geld krijgen vanuit de FOM."

"We hebben een business plan opgesteld en natuurlijk krijgen we een X-bedrag vanuit Red Bull, maar we moeten binnen ons budget blijven. Het is geen kwestie van meer uitgeven en vervolgens voor meer geld aankloppen bij Red Bull. Als team moeten we binnen ons budget blijven, net als de rest."

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Verstappen deelt duidelijke mening over Hamilton: "Men zal me nu vast haten"