Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Teambazen willen grote hervorming Formule 1

Bij de volgende Grand Prix in Bahrein presenteert F1-eigenaar Liberty Media haar plannen voor de toekomst. De teambazen van diverse teams hopen op een grote hervorming waarin de sport centraal staat.

Het seizoen 2021 wordt een cruciaal jaar voor de Formule 1. Dat jaar worden de nieuwe F1-regels actief, die moeten leiden tot een kampioenschap waarin meer actie te zien is en de onderlinge verschillen kleiner zijn. Diverse teams toonden zich al voorstander van een minder complexe motor en een budgetlimiet. Grootmachten Ferrari en Mercedes voelen hier niets voor en dreigden zelfs met een vertrek uit de Formule 1. Diverse teams, waaronder Red Bull, steunen de koers die Liberty Media wil varen. Ze vinden dat de sport moet veranderen, zo melden ze aan Autosport. Red Bull-teambaas Christian Horner vindt dat het belangrijk is dat de teams weten waar Liberty Media naartoe wil met de sport: "Het is belangrijk om een goed beeld te krijgen van de toekomst van de sport. Iedereen moet kunnen begrijpen welke kant Liberty Media op wil en hopelijk zien we dat ook in de komende weken." Red Bull-adviseur Helmut Marko vindt dat de hoeveelheid technische regeltjes verminderd moet worden. "Ik kan me niet voorstellen dat de MGU-H blijft. We zijn het er over eens dat er technische veranderingen doorgevoerd moeten worden, evenals het reduceren van de kosten." "Deze kosten moeten omlaag op welke manier dan ook. Er is nu geen enkel team dat geld verdiend in de Formule 1. Het ontbreekt de sport aan een gezond business model."

De werkgever van Max Verstappen krijgt steun van Williams-teambaas Claire Williams. "Liberty Media heeft een gecompliceerde sport geërfd en nu moeten zij dat oplossen. We moeten ze tijd geven om de sport in de richting die we nodig hebben te veranderen. Die richting is een sport waar mensen voor thuisblijven op hun vrije zondagmiddag." Force India-teambaas Bob Fernley benadrukt dat Liberty Media de tijd nodig had om alles vast te leggen. "Nu wordt het tijd om zaken te veranderen. Het wordt een belangrijk jaar voor de sport en dus ook voor Liberty Media." " Het is belangrijk om de motorregels vast te leggen voor het einde van 2018, want fabrikanten hebben die tijd gewoon nodig. Eind 2019 moeten de chassisregels vast staan en dan heb je nog een jaar om de commerciële dingen te regelen."

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"